Enolončnica Z Lečo in Sladkim Krompirjem

Sama obožujem enolončnice, saj so enostavne in hitre za pripravo, poleg tega pa so jedi na žlico seveda predvsem zdrave. 

 

 

Sestavine za 2 osebi

 

  • bio rjava leča (priblizno 100 g)
  • en srednje velik sladek krompir
  • 2 manjša korenja
  • špinača
  • 8-9 dcl jušne osnove
  • 1 manjša bela čebula in polovica rdeče čebule
  • začimbe v prahu: kurkuma, curry, kumina, koriander, črni poper, cimet, sol 
  • 6 žlic pasiranega paradižnika
  • svež koriander 

 

 

 

Priprava

 

Najprej posebaj skuhamo lečo. Lečo prehodno namakamo, dobro speremo, skuhamo skoraj do konca v rahlo slani vodi z nekaj limoninega soka in lovorjevim listom. 

 

 

 

Čebulo narežemo in pražimo na olju nekaj minut. V posodico damo začimbe in dodamo nekaj vode, ter zmešamo v pasto. Dodamo čebuli in pražimo še kakšno minuto. Nato dodamo nekaj jušne osnove. Krompir in korenje narežemo na manjše kose in jih dodamo v posodo. Zalijemo s preostalo jušno osnovo in kuhamo 10-12 minut. Toliko, da je zelenjava kuhana na zob. 

Dodamo še kuhano rjavo lečo, paradižnikovo mezgo in kuhamo še minuto. Ko ugasnemo vmešami še pest špinače in dobro premešamo. 
Pustimo na strani par minut. 

 

 

Postrežemo a kosom ali dvema popečenega kruha. Sama ga rada popečem na ghee maslu in česnu. Dodamo še svež koriander.