Enolončnica Z Lečo in Sladkim Krompirjem

Sama obožujem enolončnice, saj so enostavne in hitre za pripravo, poleg tega pa so jedi na žlico seveda predvsem zdrave. 

 

 

Sestavine za 2 osebi

 

  • bio rjava leča (priblizno 100 g)
  • en srednje velik sladek krompir
  • 2 manjša korenja
  • špinača
  • 7-8 dcl jušne osnove
  • 1 manjša bela čebula in polovica rdeče čebule
  • začimbe: kurkuma, curry, kumina, koriander, črni poper, cimet, sol 
  • 5 žlic pasiranega paradižnika
  • svež koriander 

 

 

 

Priprava

 

Najprej posebaj skuhamo lečo. Lečo prehodno namakamo, dobro speremo, skuhamo skoraj do konca v rahlo slani vodi z nekaj limoninega soka in lovorjevim listom. 

 

 

 

Čebulo narežemo in skupaj s korenjem pražimo na olju nekaj minut. V posodico damo začimbe in dodamo nekaj vode, ter zmešamo v pasto. Dodamo čebuli in pražimo še kakšno minuto. Nato dodamo nekaj jušne osnove. Krompir lahko delno skuhamo posebaj, lahko pa dodamo celotno jušno osnovo in dodamo na manjše kose narezan krompir. Kuhamo ga približno 10 minut. 

 

 

 

Nato dodamo še lečo, paradižnikovo mezgo in kuhamo še dobrih 5 minut. Dodamo še pest špinače in dobro premešamo. 
Ugasnemo ogenj in pustimo na strani par minut. Med tem lahko nekajkrat premešamo. 

 

 

Postrežemo a kosom ali dvema popečenega kruha. Sama ga rada popečem na ghee maslu in česnu. Dodamo še svež koriander.