Sama obožujem enolončnice, saj so enostavne in hitre za pripravo, poleg tega pa so jedi na žlico seveda predvsem zdrave.
Sestavine za 2 osebi
- bio rjava leča (priblizno 100 g)
- en srednje velik sladek krompir
- 2 manjša korenja
- špinača
- 8-9 dcl jušne osnove
- 1 manjša bela čebula in polovica rdeče čebule
- začimbe v prahu: kurkuma, curry, kumina, koriander, črni poper, cimet, sol
- 6 žlic pasiranega paradižnika
- svež koriander
Priprava
Najprej posebaj skuhamo lečo. Lečo prehodno namakamo, dobro speremo, skuhamo skoraj do konca v rahlo slani vodi z nekaj limoninega soka in lovorjevim listom.
Čebulo narežemo in pražimo na olju nekaj minut. V posodico damo začimbe in dodamo nekaj vode, ter zmešamo v pasto. Dodamo čebuli in pražimo še kakšno minuto. Nato dodamo nekaj jušne osnove. Krompir in korenje narežemo na manjše kose in jih dodamo v posodo. Zalijemo s preostalo jušno osnovo in kuhamo 10-12 minut. Toliko, da je zelenjava kuhana na zob.
Dodamo še kuhano rjavo lečo, paradižnikovo mezgo in kuhamo še minuto. Ko ugasnemo vmešami še pest špinače in dobro premešamo.
Pustimo na strani par minut.
Postrežemo a kosom ali dvema popečenega kruha. Sama ga rada popečem na ghee maslu in česnu. Dodamo še svež koriander.