Enostavno in okusno kosilo v samo pol ure. Testenine nam velikokrat pustijo težo a brez skrbi, če boste izbrali ajdove rezance. Domač pesto pa je pika na I.
Sestavine
- Ajdovi rezanci 150 g
- 250 g buče hokaido
- Olivno olje
- Himalajska sol
Za pesto
- 35 g mandljev
- 30 g orehov
- 5 žlic olivnega olja
- 10 g bazilike
- 50 g rukole (30 + 20)
Priprava
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Bučo operemo, olupimo in narežemo na manjše kose. Položimo jih na peki papir in pečemo 15-20 minut. Vmes 1x premešamo.
Med tem, ko se buča peče, pripravimo pesto.
Na par kapljicah olivnega olja 2-3 minute pražimo orehe in mandlje – vmes večkrat premešamo. Preložimo v sekljalnik, dodamo 1 žlico olivnega olja in zmeljemo. Dodamo baziliko in 30 g rukole, malo himalajske soli in 2 žlici olivnega olja. Dobro zmeljemo. Pustimo na strani.
Zavremo vodo v kateri dobre 4 minute kuhamo ajdove rezance. Vmes solimo. Ko so testenine kuhane, vzamemo par žlic vode in jo dodamo pestu. Znova premiksamo in pesto je pripravljen.
Rezance precedimo, preložimo v ponvo, dodamo pečeno bučo in pesto, ter dobro premešamo. Grejemo slabo minuto, nato serviramo. Čez testenine postrežemo še rukolo.
Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke