Ajdovi Rezanci Z Bučo in Pestom Za Dva

Enostavno in okusno kosilo v samo pol ure. Testenine nam velikokrat pustijo težo a brez skrbi, če boste izbrali ajdove rezance. Domač pesto pa je pika na I.

 

 

Sestavine

Za pesto

  • 35 g mandljev
  • 30 g orehov
  • 5 žlic olivnega olja
  • 10 g bazilike
  • 50 g rukole (30 + 20)


 

Priprava

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Bučo operemo, olupimo in narežemo na manjše kose. Položimo jih na peki papir in pečemo 15-20 minut. Vmes 1x premešamo.


 

Med tem, ko se buča peče, pripravimo pesto.
Na par kapljicah olivnega olja 2-3 minute pražimo orehe in mandlje – vmes večkrat premešamo. Preložimo v sekljalnik, dodamo 1 žlico olivnega olja in zmeljemo. Dodamo baziliko in 30 g rukole, malo himalajske soli in 2 žlici olivnega olja. Dobro zmeljemo. Pustimo na strani.


 

Zavremo vodo v kateri dobre 4 minute kuhamo ajdove rezance. Vmes solimo. Ko so testenine kuhane, vzamemo par žlic vode in jo dodamo pestu. Znova premiksamo in pesto je pripravljen.
Rezance precedimo, preložimo v ponvo, dodamo pečeno bučo in pesto, ter dobro premešamo. Grejemo slabo minuto, nato serviramo. Čez testenine postrežemo še rukolo.



Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke

 

brez glutena hitro kosilo kosilo veganski recepti vegansko