Domače Tortilje Iz Čičerikine Moke
Tortilje so super izbira za hitro pripravo kosila ali večerje. Še boljša izbira je, če si pripravimo domače.
Tokrat sem ustvarila brezglutenske s čičerikino moko.
Sestavine
- 150 g čičerikine moke
- 50 g ajdove ali druge moke po izbiri
- ½ žličke soli
- 3 žlice kokosovega olja
- 1 žlička provansalske mešanice
- 1 žlička vinskega kamna
- 3 dcl vode (optimalno potem dodajamo, da dobimo gladko tekočo zmes)
- zelenjava in dodatki po izbiri (vse tri paprike, solata, bučka, kalčki)
- curry v prahu
Priprava
V posodo presejemo čičerikino in ajdovo moko. Dodamo sol, provansalsko mešanico in premešamo. Dodamo še vinski kamen in zoper premešamo. Počasi dodajamo vodo in mešamo. Dodamo še kokosovo olje. Konsistenca mora biti srednje gosta in tekoča. Na koncu lahko na hitro zmešamo z mikserjem, da razbijemo grudice.
Če imamo možnost pustimo maso, da počiva vsaj pol ure.
Popražimo papriko in bučke, vmes solimo in začinimo s currijem.
Tortiljo lahko premažemo tudi s humusom, dodamo par listov sveže solate, popečeno zelenjavo (ne čisto vročo) in kalčke.
Zavijemo.
Za pripravo jedi smo uporabili naslednje izdelke