Domač sladoled je vedno prava izbira. Vemo kaj damo notri, priprava je hitra in preprosta, okus pa odličen. Z bananami pa skoraj ne moremo zgrešiti. Zamrznjene dajejo odlično konsistenco, izredno podobno kupljenim sladoledom.
Sestavine
- 4 zamrznjene banane
- 1 avokado
- 35 g presnega kakava
- 3 žlice lešnikovega masla (recept spodaj)
- ščep himalajske soli
- 1,5 -2 dcl kokosovega mleka v pločevinki
- 2-3 žlice yacon sirupa
Priprava
Čez noč zamrznjene banane damo iz zamrzovalnika in pripravimo vse ostale sestavine po količinah.
Vse sestavine damo v večji mešalnik in mešamo nekaj minut.
Ko dobimo lepo kremasto strukturo, polovico mase prestavimo v model (lahko za kruh in druga peciva) in dodamo lešnike. Nato dodamo še drugo polovico in po vrhu posujemo lešnike in prelijemo še nekaj lešnikovega masla.
Zamrznemo vsaj za par ur.
NASVET: če nimate večjega in zmogljivega mešalnika, razpolovite količine in najprej zmešajte banane in avokado ter vmes dodajajte preostale sestavine.
LEŠNIKOVO MASLO
- 150 g lešnikov (120 g + 30 g)
- 20 g kokosovega sladkorja
- 10 g kakavovih zrn
Lešnike 6-8 minut pražimo v ogreti pečici na 200 stopinj. Vmes premešamo. Nato lešnike prestavimo v posodo, zapremo in dobro pretresemo, da lupina odstopi. V dober mešalnik preložimo 120 g lešnikov, dodamo kokosov sladkor in kakavova zrna. Mešamo nekaj minut, da dobimo lepo tekoče maslo. Namaz ima naslednji dan še boljši okus. Preostale lešnike dodamo k sladoledu. Vmes in po vrhu.
Video vodič