Čokoladno Bananin Domači Sladoled

Domač sladoled je vedno prava izbira. Vemo kaj damo notri, priprava je hitra in preprosta, okus pa  odličen. Z bananami pa skoraj ne moremo zgrešiti. Zamrznjene dajejo odlično konsistenco, izredno podobno kupljenim sladoledom.

 

 

Sestavine

 

 

 

Priprava

 

Čez noč zamrznjene banane damo iz zamrzovalnika in pripravimo vse ostale sestavine po količinah.
Vse sestavine damo v večji mešalnik in mešamo nekaj minut.

 

 

Ko dobimo lepo kremasto strukturo, polovico mase prestavimo v model (lahko za kruh in druga peciva) in dodamo lešnike. Nato dodamo še drugo polovico in po vrhu posujemo lešnike in prelijemo še nekaj lešnikovega masla.
Zamrznemo vsaj za par ur.

 

 

NASVET: če nimate večjega in zmogljivega mešalnika, razpolovite količine in najprej zmešajte banane in avokado ter vmes dodajajte preostale sestavine.  

 

 

LEŠNIKOVO MASLO

 


Lešnike 6-8 minut pražimo v ogreti pečici na 200 stopinj. Vmes premešamo. Nato lešnike prestavimo v posodo, zapremo in dobro pretresemo, da lupina odstopi.  V dober mešalnik preložimo 120 g lešnikov, dodamo kokosov sladkor in kakavova zrna. Mešamo nekaj minut, da dobimo lepo tekoče maslo. Namaz ima naslednji dan še boljši okus. Preostale lešnike dodamo k sladoledu. Vmes in po vrhu.

 



Video vodič

 

 


Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke

domači sladoled enostavni recepti poletje presna sladica sladoled veganska sladica veganski recepti veganski sladoled vegansko zdravi recepti