Imamo super mešanico za palačinke, ki je mešanica moke enozrnice in pirine moke. Privoščite si odlično kombinacijo z malinovo polivko in kokosovo smetano. Spodaj si oglejte tudi video vodič.
Sestavine za testo ( 8 palačink)
• 150 g bio moke za palačinke
• 1,5 ravne žličke vinskega kamna
• ščep himalajske soli
• ¼ žličke kardamoma (optimalno)
• 2 dcl rastlinskega mleka (jaz sem uporabila koksovo)
• 1 dcl vode (zmešamo z izbranim mlekom)
• 2 žlici yacon sirupa
• 1 žlička lanenih semen (nadomestek jajca)
• 2 žlici kokosovega olja
• 1 rdeče jabolko (npr. Gala)
• par kapljic limone
• kokosov čips
Priprava
Najprej zmeljemo 1 žličko lanenih semen (npr. v kavnem mlinčku). Dodamo jim 5 žličk vode in zmešamo, ter pustimo stati 10 minut, da semena želirajo.
V posodi zmešamo suhe sestavine, moko, vinski kamen, kardamom, premešamo ter nato vmešamo še ščep soli. V kozarcu zmešamo rastlinsko mleko, vodo in yacon sirup ter dodamo želirana lanena semena in dobro premešamo. Postopoma dodajamo v moko in dobro premešamo, da nimamo grudic. Po potrebi dodajte še malo mleka, če je testo preveč gosto. Dodajajte po žlicah.
Na koncu lahko uporabimo tudi mešalnik, da razbijemo morebitne grudice.
Olupimo jabolko in ga na drobno naribamo ter pokapamo z nekaj kapljicami limone. Dodamo še 2 žlici stopljenega kokosovega olja in premešamo.
Primešamo v maso za palačinke. Masa naj počiva vsaj uro, še boljše pa je če jo pustimo kar čez noč.
Če je naslednji dan, ko premešamo, preveč gosta, dodamo že 2-3 žlice mleka ali vode. Ker gre za stil ameriških palačink mora biti seveda bolj gosta.
Malinov preliv
- 100 g zamrznjenih malin
- 3 žlice vode
- 1 žlička medu
Priprava
Segrejemo ponev, dodamo vodo in maline ter med. Maline kuhamo toliko časa, da skoraj v celoti razpadejo. To traja približno 3 minute. Ohladimo, prestavimo v blender, dodamo 1 dcl vode in zmiksamo. Maline precedimo, če se želimo znebiti pešk.
Palačinke lahko pečete v večji ponvi po 2 ali 3 naenkrat na nekaj kapljicah kokosovega olja. Na vsaki strani pečemo približno 2 minuti.
Palačinke zložimo v torto, med vsako pa namažemo kokosovo smetano. Za vrhu prelijemo z malinovim prelivom in okrasimo z malinami in kokosovim čipsom.
Video vodič
Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke