Domača Spomladanska Pica

Pica je hrana s katero se razvajamo. Katerikoli dan v tednu. Mogoče pa se vseeno najbolje prileže med vikendom. :) Hitro naročena pica je dobra izbira, vendar ima domača vseeno svoj čar.

Tokrat sem pripravila spomladansko verzijo, kjer prevladuje zelenjava, testo pa je iz pirine moke. 

Čas priprave testa: 1h
Čas priprave pice: 25 min

 

Kos domače pizze

 

Sestavine

 

Pirino testo za domačo pizzo - recept

 

 

Dodatki

 

 

Sestavine za domačo pizzo

Sestavine za domačo pizzo

 

Priprava testa za pizzo

 

Najprej zamesimo testo.

Če imamo mikser za pripravo testa uporabimo tega. Natehtamo in presejemo moko, dodamo sol in sladkor, premešamo.

Nato dodamo olivno olje, ter nekaj vode. Zašnemo miksati, in vmes dodamo še suhi kvas. Postopoma dodajamo vodo in povečujemo hitrost.

Ko je testo lepo voljno in elastično, ga vzamemo iz posode in lepo oblikujemo. Malo naoljimo, damo v posodo, pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati 1 h.

 

Testo za domačo pizzo

 

Vzhajano testo razvlečemo v pekaču in ga obložimo z zgoraj napisanimi dodatki. Seveda lahko kakšnega dodat, odstranite ali zamenjate po svojem okusu. 

 

Koliko časa se peče pizza

Pico pečemo 15 min v predhodno ogreti pečici na 200 °C. 

 

Domača zelenjavna pizza

Slajz domače spomaldanske pizze

 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke