Domača Granola

Recept za en hrustljav zajtrk. :) Ali pa prigrizek kar tako, mimogrede.
Kupljeni kosmiči so seveda lažja izbira, se pa verjetno strinjamo, da je domače vseeno boljše. Poleg tega pa vemo koliko česa smo dali notri, predvsem sladkorja.

 

 


Sestavine

 

 

 

Priprava

 

100 g ovsenih kosmičev prelijemo z vodo, dobro premešamo in pustimo na strani 15 minut.
Vmes v drugi posodi zmešamo preostale suhe sestavine. Ovsene kosmiče (super je ce uporabljate 60% celih ovsenih kosmičev in 40% mletih kosmičev), narežemo lešnike in mandlje na manjše koščke, dodamo bučna in lanena semena ter kokosovo moko.
Segrejemo kokosovo in olivno olje, med ter agavin sirup. Ne do vročega! Dobro premešamo tekoče sestavine. 

 

 

Tekoče sestavine dodamo suhim in dobro premešamo. 
Dobiti moramo lepljivo maso. Oblikujemo čim bolj kompaktne granolce, katere dodajamo na pekač, obložen s peki papirjem. Iz te količine dobimo dva pekača. Maso najlažje naložimo tako, da jo primemo v dlan in jo začnemo “drobiti” na peki papir. Dobili bomo mini kupčke in katerih dobimo granolo, ko se speče. 

 

 

Pečemo na 145-150 stopinj 3 krat po 15 minut. Vmes vedno na rahlo obrnemo granolo.

Po peki nujno dobro ohladimo. Okus granole se najbolj razvije naslednji dan. 

Shranjujemo v dobro zaprti posodi. Granolo lahko kombiniramo s kokosovim jogurtom in izbranim sezonskim sadjem ali pa samo z izbranim toplim napitkom.

 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke

 

 

brez glutena enostavni recepti jesenska hrana sezonsko sadje zajtrk