Domača Granola

Recept za en hrustljav zajtrk. :) Ali pa prigrizek kar tako, mimogrede.
Kupljeni kosmiči so seveda lažja izbira, se pa verjetno strinjamo, da je domače vseeno boljše. Poleg tega pa vemo koliko česa smo dali notri, predvsem sladkorja.

 

 


Sestavine

 

 

 

Priprava

 

100 g ovsenih kosmičev prelijemo z vročo vodo innamakamo 15 minut.
Vmes v posodi zmešamo suhe sestavine. Ovsene kosmiče, narežemo lešnike in mandlje na manjše koščke, dodamo bučna in lanena semena ter kokosovo moko.
Segrejemo kokosovo in olivno olje, ter primešamo med in agavin sirup. Nato dobro odcedimo kosmiče. Zmiksamo v multipraktiku.

 

Kosmičem najprej dodamo vodo in dobro premešamo. Nato postopoma dodamo preostale suhe in nazadnje izmenično dodajamo tekoče sestavine in zmiksan del kosmičev.
Dobiti moramo lepljivo maso. Oblikujemo čim bolj kompaktne granolce, katere dodajamo na pekač, obložen s peki papirjem. Iz te količine dobimo dva pekača.

 

 

Pečemo na 145-150 stopinj 3 krat po 15 minut. Vmes vedno na rahlo obrnemo granolo.

Shranjujemo v dobro zaprti posodi. Granolo lahko kombiniramo s kokosovim jogurtom in izbranim sezonskim sadjem ali pa samo z izbranim toplim napitkom.

 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke