Cvetačni Zrezek S Pirejem Sladkega Krompirja

Ste že poskusili cvetačo pripraviti kot zrezek? Menim, da vas ne bo razočaral. 
Kombinacija s sladkim krompirjem, lečo in lešniki je dobitna. Za vsak slučaj si specite kakšen kos cvetače več. ;) 

 

 

Sestavine 

 

 

 

 

Priprava 

 

Pripravimo marinado za cvetačo. V posodici zmešamo olje, narežemo česen, dodamo sladko papriko, poper in nekaj limetinega soka. Dobro premešamo in premažemo po cvetači. Lahko si pomagamo s čopičem. 
Pekač obložimo s peki papirjem in vanj položimo cvetačo. Pečemo na 200 stopinj približno 30-35 minut, na polovici obrnemo. 
10 minut pred koncem pečenja, cvetači dodamo če lešnike. 

 

 


Ko smo dali cvetačo v pečico damo kuhati lečo, kateri dodamo lovorjev list in nekaj limoninega soka, ter sladek krompir, katerega narežemo na manjše kose. 

 

 

Krompir kuhamo do mehkega, nato ga prestavimo v sekljalnik ali multipraktik, dodamo nekaj (rastlinskega) mleka, soli in peteršilja. Zmešamo v gladek pire. 
Kosilo je pripravljeno, vse sestavine serviramo na krožnik. 

 

 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke