Curry Z Bučo In Tofujem

Ena izmed ljubših jesensko zimskih jedi je sigurno curry z bučo in ostalo izbrano zelenjavo ter rižem. 

 

 

Sestavine 

 

  • basmati riž
  • buča  
  • brokoli
  • rdeča paprika
  • korenje
  • črna leča
  • tofu
  • začimbe: curry v prahu, kurkuma, malce cimeta in kumine, sol, poper
  • kokosovo mleko
  • čebula

 

 

Priprava 

 

Najprej posebej skuhamo lečo. Pred kuhanjem jo speremo in kuhamo v neslani vodi z dodatkom lovorjevega lista in nekaj kapljic limone. Solimo na koncu kuhanja. Nato odcedimo in damo na stran. 

 

 

Operemo, očistimo in narežemo si zelenjavo in tofu. 
V posodici si naredimo mešanico začimb, ji dodamo par žlic vode in zmešamo v pasto. 

Na olju najprej dobro prepražimo eno veliko čebulo. Ko je čebula prepražena ji dodamo pasto z začimbami in pražimo kakšno minuto, nato dodamo malce vode in spet pražimo. Nato dodamo nekaj drobno nasekljanih olupljenih datljevih paradižnikov in malenkost vode, zopet pražimo. Dodamo bučo in korenje, pražimo eno minuto, zalijemo z dvema decilitroma vode oziroma toliko, da sta buča in korenje prekrita. Kuhamo 10 minut, vmes dodajamo vodo po potrebi. 

Nato dodamo še 2 dcl gostega kokosovega mleka iz pločevinke, solimo, dodamo še brokoli in kuhamo še 5 minut. 

 

 

Na olivnem olju na ponvi posebej popražimo rdečo papriko in tofu. Vmešamo v curry. 

Riž skuhamo v razmerju 2:1 medtem ko kuhamo curry. 

Kuhano lečo lahko vmešamo v curry ali pa jo posebej dodamo na krožnik. 

 

brez glutena curry jesenska hrana kosilo leča veganska hrana vegansko