Čokoladne posodice z mandljevim maslom
SESTAVINE
Čokoladne posodice
- 60 g kokosovega olja
- 60 g mandljevega masla (ali maslo drugih oreščkov, brez dodanih sladkorjev, olj in soli)
- 80 g javorjevega sirupa
- 25 g kakava v prahu
- 200 g čokoladnih mueslijev Eko Škrnicl
Preliv z mandljevim maslom
- 85 g mandljevega masla (ali maslo drugih oreščkov, brez dodanih sladkorjev, olj in soli)
- 1 jedilna žlica kokosovega olja (po potrebi dodajte še 1 žlico)
- 1 jedilna žlica javorjevega sirupa
- 1 čajna žlička vaniljeve arome
POSTOPEK
-
Pekač za mafine obložite z lističi za peko in pustite na strani.
-
V manjšem loncu zmešajte olje, maslo, javorjev sirup in kakav.
-
S pomočjo železne metlice za stepanje vse skupaj dobro premešajte in grejte na srednjem ognju toliko časa, da se vse stopi in nastane enotna zmes.
-
Odstavite in primešajte mueslije. Premešajte, da nastane enotna zmes in da so vsi muesliji prekriti s čokoladnim prelivom.
-
Postavite nazaj na ogenj in kuhajte minuto, nato odstavite.
-
S pomočjo zajemalke za sladoled odmerite maso in jo nadevajte v pripravljen pekač v lističe za peko. Na eno posodico odmerite približno 1 zajemalko ali 2 jedilni žlici. Z zajemalko je najlažje, saj je tako najmanj packanja.
-
Ko porabite vso maso postavite pekač v hladilnik, nato pa pripravite preliv.
-
Vse sestavine za preliv zmešajte in grejte v manjšem loncu na srednjem ognju samo toliko časa, da se vse stopi in poveže v enotno zmes. Zmes mora biti dovolj gladka, da jo lahko brez težav prelijete po čokoladni posodici. Po potrebi dodajte še eno žlico olja. Pustite, da se ohladi.
-
Po ohlajenih čokoladnih posodicah prelijte približno 1 jedilno žlico mandljevega masla. Ponovite z vsemi posodicami. Postavite nazaj v hladilnik za 30 minut ali pa v zamrzovalnik za 15 minut, da se mandljev preliv strdi.
-
Hranite na hladnem v neprodušno zaprti posodi.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič