Čokoladne posodice z mandljevim maslom

SESTAVINE

Čokoladne posodice

  • 60 g kokosovega olja
  • 60 g mandljevega masla (ali maslo drugih oreščkov, brez dodanih sladkorjev, olj in soli)
  • 80 g javorjevega sirupa
  • 25 g kakava v prahu
  • 200 g čokoladnih mueslijev Eko Škrnicl

Preliv z mandljevim maslom

  • 85 g mandljevega masla (ali maslo drugih oreščkov, brez dodanih sladkorjev, olj in soli)
  • 1 jedilna žlica kokosovega olja (po potrebi dodajte še 1 žlico)
  • 1 jedilna žlica javorjevega sirupa
  • 1 čajna žlička vaniljeve arome

POSTOPEK

  • Pekač za mafine obložite z lističi za peko in pustite na strani.
  • V manjšem loncu zmešajte olje, maslo, javorjev sirup in kakav.
  • S pomočjo železne metlice za stepanje vse skupaj dobro premešajte in grejte na srednjem ognju toliko časa, da se vse stopi in nastane enotna zmes.
  • Odstavite in primešajte mueslije. Premešajte, da nastane enotna zmes in da so vsi muesliji prekriti s čokoladnim prelivom.
  • Postavite nazaj na ogenj in kuhajte minuto, nato odstavite.
  • S pomočjo zajemalke za sladoled odmerite maso in jo nadevajte v pripravljen pekač v lističe za peko. Na eno posodico odmerite približno 1 zajemalko ali 2 jedilni žlici. Z zajemalko je najlažje, saj je tako najmanj packanja.
  • Ko porabite vso maso postavite pekač v hladilnik, nato pa pripravite preliv.
  • Vse sestavine za preliv zmešajte in grejte v manjšem loncu na srednjem ognju samo toliko časa, da se vse stopi in poveže v enotno zmes. Zmes mora biti dovolj gladka, da jo lahko brez težav prelijete po čokoladni posodici. Po potrebi dodajte še eno žlico olja. Pustite, da se ohladi.
  • Po ohlajenih čokoladnih posodicah prelijte približno 1 jedilno žlico mandljevega masla. Ponovite z vsemi posodicami. Postavite nazaj v hladilnik za 30 minut ali pa v zamrzovalnik za 15 minut, da se mandljev preliv strdi.
  • Hranite na hladnem v neprodušno zaprti posodi.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si