Čokoladni biskvit:
125g bele moke
120g kokosovega sladkorja
50g kakava
1 1/2 čajne žličke pecilnega praška
225g vode
100g olivnega olja
1 jedilna žlica instant kave (opcijsko)
1/2 čajne žličke kisa
Čokoladni mousse:
600 ml veganske smetane za stepanje
200 g stopljene temne čokolade
5 jedilnih žlic sladkorja
Čokoladni ganache:
100g stopljene temne čokolade
ostanek smetane za stepanje
Dekoracija:
stopljeni Oreo piškoti
Priprava:
Okrogel pekač premera 18 cm namastite in obložite s papirjem za peko.
V večji posodi s pomočjo ročnega mešalnika zmešajte vse sestavine za čokoladni biskvit. Prelijte v pripravljen pekač in pecite 35 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima sledi surove mase.
Pustite kar v pekaču, da se popolnoma ohladi.
Ko je biskvit ohlajen pripravite čokoladni mousse. Stepite vso smetano za stepanje, potem pa približno 200g prestavite v ločeno posodo. V to posodo pa dodajte stopljeno in ohlajeno temno čokolado in sladkor v prahu. Z lopatico nežno premešajte, da iz moussa ne izpustite preveč zraka. Mousse prelijte po ohlajenem biskvitu in postavite v hladilnik za vsaj 4 ure ali kar čez noč. Ko je mousse strjen po vrhu prelijte čokoladni ganache: stopljeni in ohlajeni čokoladi primešajte stepeno smetano. Okrasite z nadrobljenimi Oreo piškoti ali drugo dekoracijo.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič