Čokoladna mousse torta s fudge biskvitom

Čokoladni biskvit:

125g bele moke

120g kokosovega sladkorja

50g kakava

1 1/2 čajne žličke pecilnega praška

225g vode

100g olivnega olja

1 jedilna žlica instant kave (opcijsko)

1/2 čajne žličke kisa

 

Čokoladni mousse:

600 ml veganske smetane za stepanje

200 g stopljene temne čokolade

5 jedilnih žlic sladkorja

 

Čokoladni ganache:

100g stopljene temne čokolade

ostanek smetane za stepanje

 

Dekoracija:

stopljeni Oreo piškoti

 

Priprava:

Okrogel pekač premera 18 cm namastite in obložite s papirjem za peko.

V večji posodi s pomočjo ročnega mešalnika zmešajte vse sestavine za čokoladni biskvit. Prelijte v pripravljen pekač in pecite 35 minut oz. dokler vstavljen zobotrebec na sebi nima sledi surove mase.

Pustite kar v pekaču, da se popolnoma ohladi.

 

Ko je biskvit ohlajen pripravite čokoladni mousse. Stepite vso smetano za stepanje, potem pa približno 200g prestavite v ločeno posodo. V to posodo pa dodajte stopljeno in ohlajeno temno čokolado in sladkor v prahu. Z lopatico nežno premešajte, da iz moussa ne izpustite preveč zraka. Mousse prelijte po ohlajenem biskvitu in postavite v hladilnik za vsaj 4 ure ali kar čez noč. Ko je mousse strjen po vrhu prelijte čokoladni ganache: stopljeni in ohlajeni čokoladi primešajte stepeno smetano. Okrasite z nadrobljenimi Oreo piškoti ali drugo dekoracijo.

 

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si