SESTAVINE:
popečen kruh + olivno olje
Popečene breskve:
1 breskev, narezana na krhlje
1 jedilna žlica kokosovega sladkorja
kanček vode
Tofujeva skuta:
200g tofuja
250g sojinega jogurta s kokosom (Alpro)
1 jedilna žlica veganskih vaniljevih beljakovin ali 1 čajna žlička vaniljeve arome
1 jedilna žlica limoninega soka
+ dodatno sladilo/sladkor po okusu
Dodatki:
nasekljani praženi lešniki
maline
Priprava:
Kruh popecite na olivnem olju.
V isto ponev dodajte krhlje breskev, sladkor in nekaj žlic vode. Premešajte in kuhajte, dokler se breskve ne zmehčajo, po potrebi dodajte še vode.
V ločeni posodi zmešajte vse za tofujevo skuto - tofu nadrobite kar z rokami, na čimmanjše koščke. Premešajte in po okusu dodajte sladkor.
Po popečenem kruhku premažite skuto, dodajte breskve, pokapajte s sokom, ki je ostal v ponvi in posujte z nadrobljenimi lešniki. Po želji dodajte še maline.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič