Bučo in bučni pire rada uporabim v vseh možnih kombinacijah. Tokrat sem bučni pire vključila v carski praženec ali po domače šmorn.
Sestavine za 2 osebi
- 180 g moke (izbrala sem kar mešanico moko za pripravo palačink)
- 2 žlici xylitola (ali drugega sladkorja)
- 8 g vinskega kamna
- ščep soli
- cimet
- 3 žlice bučnega pireja
- 170 ml mandljevega mleka
- 80-100 ml radenske
- rozine namočene v rumu
Priprava
V skledi zmešamo suhe sestavine, dodamo 3 žlice bučnega pireja in še enkrat premešamo.
Postopoma dodajamo še mandljevo (ali drugo rastlinsko) mleko in premešamo. Na koncu vmešamo še rozine, ki smo jih pred tem namočili v rum.
Testo naj bo srednje gosto in seveda brez grudic.
Pokrijemo posodo in pustimo, da masa počiva vsaj 45 minut.
Nato dobro ogrejemo ponev z oljem. Maso vlijemo v dveh rundah. Pečemo na malem ognju nekaj minut.
Maso obrnemo v ponvi, ko na vrhu dobi mehurčke. Pečemo še nekaj minut na drugi strani. Nato šmorn še v sami ponvi natrgamo na kose. Pečemo še kakšno minuto.
Postrežemo s poljubnimi dodatki, jaz sem izbrala limonino kremo in marelično marmelado, ter posip iz sladkorja v prahu zmešanega s cimetom ter nekaj kapljicami čokolade.