Carski Praženec Z Bučnim Pirejem (vegansko)

Bučo in bučni pire rada uporabim v vseh možnih kombinacijah. Tokrat sem bučni pire vključila v carski praženec ali po domače šmorn. 

 

Sestavine za 2 osebi

 

  • 180 g moke (izbrala sem kar mešanico moko za pripravo palačink)
  • 2 žlici xylitola (ali drugega sladkorja)
  • 8 g vinskega kamna
  • ščep soli
  • cimet
  • 3 žlice bučnega pireja
  • 170 ml mandljevega mleka 
  • 80-100 ml radenske
  • rozine namočene v rumu

 

 

Priprava 

 

V skledi zmešamo suhe sestavine, dodamo 3 žlice bučnega pireja in še enkrat premešamo. 
Postopoma dodajamo še mandljevo (ali drugo rastlinsko) mleko in premešamo. Na koncu vmešamo še rozine, ki smo jih pred tem namočili v rum. 

 

 

Testo naj bo srednje gosto in seveda brez grudic. 
Pokrijemo posodo in pustimo, da masa počiva vsaj 45 minut. 

Nato dobro ogrejemo ponev z oljem. Maso vlijemo v dveh rundah. Pečemo na malem ognju nekaj minut. 

 

 

Maso obrnemo v ponvi, ko na vrhu dobi mehurčke. Pečemo še nekaj minut na drugi strani. Nato šmorn še v sami ponvi natrgamo na kose. Pečemo še kakšno minuto.

Postrežemo s poljubnimi dodatki, jaz sem izbrala limonino kremo in marelično marmelado, ter posip iz sladkorja v prahu zmešanega s cimetom ter nekaj kapljicami čokolade.