Carrot Cake ovsena kaša z brusnicami
SESTAVINE
Carrot Cake ovsena kaša
- 100 g naribanega korenčka
- 100 g naribane jabolke
- 70 g drobnih ovsenih kosmičev
- 60 g (veganskih) vaniljevih beljakovin v prahu
- 440 g vode
- 2 dcl ovsenega napitka/"mleka"
- 1 jedilna žlica mandljevega masla
- 1 jedilna žlica lanenih semen
- 2 pesti suhih brusnic
- ½ čajne žličke začimb "medenjak" (količino prilagodite okusu, dodajte po malem in sproti poskusite)
- sladilo po potrebi
Dodatki
- jogurt po izbiri
- nasekljani oreščki
- kakavova zrna
- "cimetovo arašidovo maslo": naravno arašidovo maslo zmešano s cimetom ali "medenjak" začimbami (količine prilagodite okusu, jaz dodam 2 jž arašidovega masla in 1 čž cimeta)
POSTOPEK
-
V manjšem loncu zmešajte vse sestavine za Carrot Cake ovseno kašo. Premešajte in kuhajte na srednjem ognju 5-10 minut oz. toliko časa, da se vse sestavine skuhajo in zmehčajo (korenček, kosmiči, brusnice), kaša pa zgosti. Po potrebi dodajte med kuhanjem več tekočine, vmes pa kdaj tudi premešajte. Poskusite in po želji dodajte sladilo ali več začimb.
-
Nadevajte v dve skodelici (eno lahko prihranite tudi za naslednji dan, svetujem pa da v tem primeru dodatke dodate šele zjutraj) in dodajte dodatke po izbiri: jogurt, oreščki, kakavova zrna in cimetovo arašidovo maslo so moji najljubši!
Recept pripravila: Nina S. Zorčič