
SESTAVINE
Carrot Cake Bliss Balls
- 80 g naribanega korenčka
 - 2 jedilni žlici javorjevega sirupa
 - 1 jedilna žlica mandljevega masla
 - 150 g ovsene moke ali zmletih kosmičev (lahko so tudi grobo zmleti, da so vmes še kakšni kosi kosmičev)
 - 40 g (veganskih) vaniljevih beljakovin v prahu
 - 2 ¼ čajne žličke začimbne mešanice "medenjak" (dodajte postopoma in vmes poskusite)
 - 60-80 ml ovsenega napitka/"mleka" (dodajajte sproti med gnetenjem, količina je odvisna od vrste ovsene moke/kosmičev in beljakovin, ki ste jih uporabili)
 
Gingerbread arašidovo maslo
- 2 jedilni žlici naravnega arašidovega masla
 - 1 čajna žlička kokosovega olja
 - 1 čajna žlica cimeta
 - 1 čajna žlica začimbne mešanice "medenjak" (več po okusu)
 
POSTOPEK
- 
Korenček in javorjev sirup pogrejte v mikrovalovni pečici ali v majhnem loncu na štedilniku samo toliko, da se vse segreje in postane vroče. Tako se korenček napije sirupa in je še bolj slasten, poskrbi pa tudi za sočne kroglice.
 - 
Nato vse sestavine za kroglice zmešajte v večji skledi in z rokami pregnetite. Mleko dodajajte postopoma in po potrebi. Masa mora biti gladka in kompaktna, da lahko iz nje oblikujete kroglice. Če je presuha dodajte več tekočine.
 - 
Iz mase oblikujte približno 15 kroglic.
 - 
Vse sestavine za Gingerbread arašidovo maslo zmešajte v skodelici in segrejte v mikrovalovni pečici. Tako je preliv bolj tekoč.
 - 
S prelivom okrasite kroglice.
 
Recept pripravila: Nina S. Zorčič
                  
                  
              
              
              