Carrot Cake Bliss Balls z medenjak začimbami
SESTAVINE
Carrot Cake Bliss Balls
- 80 g naribanega korenčka
- 2 jedilni žlici javorjevega sirupa
- 1 jedilna žlica mandljevega masla
- 150 g ovsene moke ali zmletih kosmičev (lahko so tudi grobo zmleti, da so vmes še kakšni kosi kosmičev)
- 40 g (veganskih) vaniljevih beljakovin v prahu
- 2 ¼ čajne žličke začimbne mešanice "medenjak" (dodajte postopoma in vmes poskusite)
- 60-80 ml ovsenega napitka/"mleka" (dodajajte sproti med gnetenjem, količina je odvisna od vrste ovsene moke/kosmičev in beljakovin, ki ste jih uporabili)
Gingerbread arašidovo maslo
- 2 jedilni žlici naravnega arašidovega masla
- 1 čajna žlička kokosovega olja
- 1 čajna žlica cimeta
- 1 čajna žlica začimbne mešanice "medenjak" (več po okusu)
POSTOPEK
-
Korenček in javorjev sirup pogrejte v mikrovalovni pečici ali v majhnem loncu na štedilniku samo toliko, da se vse segreje in postane vroče. Tako se korenček napije sirupa in je še bolj slasten, poskrbi pa tudi za sočne kroglice.
-
Nato vse sestavine za kroglice zmešajte v večji skledi in z rokami pregnetite. Mleko dodajajte postopoma in po potrebi. Masa mora biti gladka in kompaktna, da lahko iz nje oblikujete kroglice. Če je presuha dodajte več tekočine.
-
Iz mase oblikujte približno 15 kroglic.
-
Vse sestavine za Gingerbread arašidovo maslo zmešajte v skodelici in segrejte v mikrovalovni pečici. Tako je preliv bolj tekoč.
-
S prelivom okrasite kroglice.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič