Carrot Cake Bliss Balls z medenjak začimbami

SESTAVINE

Carrot Cake Bliss Balls

  • 80 g naribanega korenčka
  • 2 jedilni žlici javorjevega sirupa
  • 1 jedilna žlica mandljevega masla
  • 150 g ovsene moke ali zmletih kosmičev (lahko so tudi grobo zmleti, da so vmes še kakšni kosi kosmičev)
  • 40 g (veganskih) vaniljevih beljakovin v prahu
  • 2 ¼ čajne žličke začimbne mešanice "medenjak" (dodajte postopoma in vmes poskusite)
  • 60-80 ml ovsenega napitka/"mleka" (dodajajte sproti med gnetenjem, količina je odvisna od vrste ovsene moke/kosmičev in beljakovin, ki ste jih uporabili)

Gingerbread arašidovo maslo

  • 2 jedilni žlici naravnega arašidovega masla
  • 1 čajna žlička kokosovega olja
  • 1 čajna žlica cimeta
  • 1 čajna žlica začimbne mešanice "medenjak" (več po okusu)

POSTOPEK

  • Korenček in javorjev sirup pogrejte v mikrovalovni pečici ali v majhnem loncu na štedilniku samo toliko, da se vse segreje in postane vroče. Tako se korenček napije sirupa in je še bolj slasten, poskrbi pa tudi za sočne kroglice.
  • Nato vse sestavine za kroglice zmešajte v večji skledi in z rokami pregnetite. Mleko dodajajte postopoma in po potrebi. Masa mora biti gladka in kompaktna, da lahko iz nje oblikujete kroglice. Če je presuha dodajte več tekočine.
  • Iz mase oblikujte približno 15 kroglic.
  • Vse sestavine za Gingerbread arašidovo maslo zmešajte v skodelici in segrejte v mikrovalovni pečici. Tako je preliv bolj tekoč.
  • S prelivom okrasite kroglice.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si