Burger S Kvinojino Fižolovim Polpetom

Pikniki in žar hrana doma, ob jezeru ali na morju. Tokrat enostavni veganski burger s fižolovim polpetom s kvinojo ter odlično mango omako.

 

Sestavine za 4 burgerje (polpete)

 

 

 

 

Za mango omako

 

 

 

Priprava

 

Fižol lahko čez noč ali vsaj par ur namakamo in kuhamo do mehkega.
Vmes skuhamo tudi 50 g kvinojine mešanice. Žličko lanenih semen zmeljemo in jim dodamo 4 žličke vode ter premešamo parkrat v roku petih minut, da želira. 

 

 

 

Nato ohlajeno kvinojo (1/2) in fižol prestavimo v blender, dodamo čebulo, koruzo, laneno "jajce", začimbe in BBQ omako. 
Vse to dobro zmiksamo. Med miksanjem dodamo še 2 žlici čičerikine moke. 

 

 

Maso prestavimo v posodo, dodamo preostalo kvinojo in še nekaj krušnih drobtin, da bo masa lepo kompaktna. Oblikujemo 4 srednje velike polpete (v velikosti bombete). Za pol ure postavimo v hladilnik. 

 

 

Med tem, ko imamo v hladilniku polpete pripravimo še mangovo omako. 3/4 manga olupimo in narežemo, prestavimo v posodico, dodamo nekaj limoninega soka in čilija po vašem okusu. Vse skupaj spasiramo s paličnim mešalnikom. 

 

 

Polpete pečemo na vsaki strani 8 minut, vmes večkrat obrnemo in pečemo počasi. 
Ko sestavljamo burger začnemo z mango omako, nato dodamo zeleno solato ali rukolo, kvinojino-fižolov polpet, zopet mangovo omako in nekaj rdeče čebule. 

 

 

 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke