Bulgurjev krožnik s pečeno zelenjavo

 

Sestavine za dve osebi

  • 120 g bulgurja
  • Maslena buča
  • Brstični ohrovt
  • Špinača
  • Granatno jabolko
  • Sončnična semena
  • Začimbe: sol, poper, curry, gorčica, čebula v prahu, muškatni orešček

 

 

Priprava 

 

Bulgur dobro speremo in kuhamo v 4-kratni količini vode 12 minut. Vmes solimo.
Na koncu dodamo še curry in ravno žličko nepekoče gorčice. Dobro premešamo in pustimo na strani, da bulgur počiva. Pokrijemo. Vmes lahko večkrat premešamo, da bo bulgur enakomerno popil še preostalo tekočino.

Medtem, ko se bulgur kuha, damo v pečico na 200 stopinj bučo. Brstični ohrovt, ki smo ga prerezali na pol, dodamo buči nekje 5-10 minut kasneje. Pečemo še približno 20 minut oziroma dokler ni pečeno. Vmes vsaj 1x premešamo.

 

 

Olupimo še granatno jabolko in po potrebi operemo špinačo.

Špinačo prirpavimo na koncu, ko imamo že vse ostale sestavine pripravljene, da jih postrežemo na krožnik.

V ponvi pogrejemo nekaj kapljic olja in košček veganskega masla. Dodamo špinačo, malenkost solimo, dodamo muščkatni orešček in čebulo v prahu. Nekajkrat obrnemo špinačo in odstavimo.

Na krožnik zložimo bulgur, pečeno zelenjavo, špinačo, granatano jabolko in nekaj sončničnih semen.