Veganski Lava Cake

Sestavine:

Nadev:

  • 50g veganske temne čokolade
  • 40g kokosovega mleka iz pločevinke

Biskvit:

  • 80g pšenične bele moke tip 500
  • 90g bio kokosovega sladkorja eko-skrnicl.si
  • 10g bio kakava v prahu eko-skrnicl.si
  • 1/3 čajne žličke pecilnega praška
  • ščep soda bikarbone
  • ščep soli
  • 80g rastlinskega napitka po izbiri
  • 1/2 čajne žličke vaniljeve arome
  • 10g jabolčne čežane

Postopek:

 

Na vodni kopeli stopite temno čokolado. Rahlo ohladite, nato dodajte kokosovo mleko. Mešajte, dokler ne nastane gosta, gladka zmes.

 

Postavite v zamrzovalnik za vsaj 1 uro, da se zmes strdi.

 

Ko je zmes ohlajena pripravite biskvit in segrejte pečico na 175 stopinj.

 

V posodi zmešajte suhe sestavine.

 

V majhni skodelici zmešajte rastlinski napitek in kis. Pustite stati pet minut.

 

Dodajte vaniljo in jabolčno čežano ter premešajte, da nastane enotna zmes.

 

Mokre sestavine dodajte suhim in premešajte, da nastane enotna, gladka zmes brez sledu moke.

 

Pekača za sufle oz. lava cake dobro namastite in posujte s kakavom v prahu.

 

V vsako posodico nadevajte do polovice zmes za biskvit. Nato dodajte eno zvrhano žličko ohlajene in strjene čokoladne mešanice in prekrijte s testom za biskvit. Ohlajena čokoladna mešanica mora biti popolnoma prekrita z biskvitom.

 

Pecite v ogreti pečici 18 minut.

 

Takoj po peki pekač obrnite na krožnik in ga previdno dvignite. V kolikor lava cake ne pade takoj sam ven, ga ob robovih nežno spodrezajte z manjšim nožem, da pade ven.

 

Po želji posujte s sladkorjem v prahu in postrezite takoj.

 

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

ninazorcic.si