Sestavine:
270g bučnega pireja (spasirana buča)
220g kokosovega sladkorja Eko Škrnicl
120g mandljevega jogurta
115g stopljenega veganskega masla
1 jedilna žlica vaniljeve paste
1 jedilna žlica jabolčnega kisa
250g pšenične bele moke
1 jedilna žlica cimeta Eko Škrnicl
1 1/2 čajne žličke pecilnega praška
1 čajna žlička soda bikarbone
Drobljenec:
100g pšenične bele moke
50g kokosovega sladkorja Eko Škrnicl
1 čajna žlička cimeta Eko Škrnicl
80g stopljenega veganskega masla
Posip:
čokoladne kapljice
Postopek:
Pripravite drobljenec.
V manjši posodi zmešajte moko, sladkor, cimet in stopljeno maslo. S pomočjo vilic premešajte, da dobite grahasto teksturo manjših skupkov.
Postavite na stran in pripravite testo za kruh.
Pečico segrejte na 175 stopinj.
Podolgovat pekač premera 22 cm rahlo namastite in obložite s papirjem za peko.
V večji posodi zmešajte bučni pire, kokosov sladkor, mandljev jogurt, stopljeno vegansko maslo, vaniljevo pasto in jabolčni kis. Z metlico za stepanje vse skupaj dobro premešajte, da nastane enotna zmes.
Dodajte moko, cimet, pecilni prašek in soda bikarbono. Premešajte samo toliko, da ni več sledu moke.
Zmes prelijte v pripravljen pekač in bogato posujte z drobljencem in čokoladnimi kapljicami.
Postavite v pečico in pecite 55-60 minut. V kolikor po 30 minutah peke opazite, da se drobljenec prehitro barva rjavo, lahko pekač prekrijete z alufolijo.
Pečen kruh po peki pustite v pekaču še vsaj 10 minut, nato pa ga preložite na rešetko za hlajenje. Pustite, da se popolnoma ohladi oz. vsaj do sobne temperature, nato postrezite.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič