Bučkini špageti z ajdovo kašo v avokadovi omaki so preprosta jed, enostavna za pripravo, hkrati pa še okusna, zdrava in lahko prebavljiva povrhu.
Priprava vam zagotovo ne bo vzela veliko časa.
Sestavine
- bučka
- korenje
- ajdova kaša
- mandlji
- avokado
- limona
- poper
- himalajska sol
- kokosovo olje
Priprava
Ajdovo kašo namočimo za nekaj ur ali kar čez noč. Dobro jo operemo in jo kuhamo približno 15 minut.
Medtem pripravimo bučkine špagete s korenjem. Če nimate naprave, to lahko naredite z lupilcem. Po želji jih lahko tudi narežete na tanke trakove.
Za avokadovo omako omako izdolbemo ¾ avokada, dodamo malo vode, limonin sok, sol in poper. S paličnim mešalnikom vse dobro premešamo. Količino vode in limone dodajate po svojem občutku, da bo omaka srednje tekoča.
Na kokosovem olju nekaj minut pražimo mandlje, da dobijo lepo barvo. Mandlje preložimo in dodamo bučke in korenje.
Zelo na hitro popečemo. Največ 2 minuti. Vmes posolimo.
Preložimo na krožnik, prelijemo z avokadovo omako, dodamo že kuhano ajdovo kašo ter mandlje.
Video