Miklavževi bučni piškoti
Tokrat pripravljamo odlične piškote iz samih zdravih sestavin. V duhu Miklavža in drugih zimskih obhodnikov :)
Sestavine
- 300 g bio polnozrnate pšenične moke
- 100 g xylitola
- 180-200 g ekološkega masla ali ghee masla
- 100 g zmletih bučnih semen
- jajce
- ščep himalajske soli
- pol žličke sode
Ekstra
- Čokolada za obliv in nekaj mletih bučnih semen za posip
Postopek
Maslo narežemo na tanke rezine in jih pustimo, da dosežejo sobno temperaturo.
V skledi zmešamo suhe sestavine, nato dodamo še jajce in maslo. Če imate napravo za mešanje testa, še toliko boljše :).
Naredimo kepico, jo zavijemo v folijo in pustimo v hladilniku počivati vsaj eno uro.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj in med tem testo razvaljamo med dvema peki papirjema.
Oblikujemo pol centimetra debele piškotke ter jih pečemo približno 10 min oz. toliko, da se robovi lepo obarvajo.
Kasneje lahko stopimo čokolado, ter polovico piškotkov pomočimo in posujemo še z bučnimi semeni.
Izdelki iz naše trgovine v receptu