Ajdovi rezanci z bučno omako

Ajdovi rezanci z bučno omako - sestavine

 

Ajdovi rezanci z bučno omako so kakovosten, okusen in zdrav obrok. Za nameček je priprava hitra in vam ne bo vzela veliko časa.

 

Bučna omaka - recept

 

  • olivno olje
  • 230 g bučnega pireja
  • ½ čebule
  • 2 stroka česena
  • zelenjavna jušna osnova (za 250ml)
  • mandljevo mleko
  • bio orehi

 


Testenine

 


Priprava 


Na dobro segreti ponvi popražimo polovico čebule in 2 stroka česna. Dodamo 5 žlic mandljevega mleka, bučni pire in mešamo pol minute. Potem počasi dodajamo jušno osnovo.


Med tem skuhamo ajdove rezance v soljeni vodi. Kuhamo jih 5 minut.
Omako pretlačimo s paličnim mešalnikom, da zagotovimo lepšo konsistenco.
Nato dodamo kuhane rezance, dobre premešamo, naložimo in okrasimo z orehi.

Priprava kosila je ekspresna, poleg hitre priprave pa boste dobili kakovosten in okusen obrok.

 

Ajdovi rezanci z bučno omako

 

Pa dober tek :)

 

Izdelki iz naše trgovine v receptu