Ajdovi rezanci z bučno omako
Ajdovi rezanci z bučno omako so kakovosten, okusen in zdrav obrok. Za nameček je priprava hitra in vam ne bo vzela veliko časa.
Bučna omaka - recept
- olivno olje
- 230 g bučnega pireja
- ½ čebule
- 2 stroka česena
- zelenjavna jušna osnova (za 250ml)
- mandljevo mleko
- bio orehi
Testenine
Priprava
Na dobro segreti ponvi popražimo polovico čebule in 2 stroka česna. Dodamo 5 žlic mandljevega mleka, bučni pire in mešamo pol minute. Potem počasi dodajamo jušno osnovo.
Med tem skuhamo ajdove rezance v soljeni vodi. Kuhamo jih 5 minut.
Omako pretlačimo s paličnim mešalnikom, da zagotovimo lepšo konsistenco.
Nato dodamo kuhane rezance, dobre premešamo, naložimo in okrasimo z orehi.
Priprava kosila je ekspresna, poleg hitre priprave pa boste dobili kakovosten in okusen obrok.
Pa dober tek :)
Izdelki iz naše trgovine v receptu