Na Miklavžev večer bomo pekli lešnikove srčke. Ti okusni piškoti so pripravljeni iz samih naravnih sestavin in so povrh vsega še veganom prijazni :)
Za parkeljne pa ne odgovarjamo.
Lešnikovi srčki iz naravnih sestavin
- 240 g bio pirine fine polbele moke
- 60 g bio ovsene moke
- 75 g kokosovega sladkorja
- 85 g mletih bio lešnikov
- 2 žlički bio vanilije v prahu
- pol žličke sode
- pol žličke vinskega kamna
- malo himalajske soli
- 150 g bio kokosovega olja
- 1 dcl lešnikovega napitka
Priprava piškotov
Nad paro stopimo 150 g kokosovega olja. Natehtamo pirino in ovseno moko, kokosov sladkor ter lešnike, ki jih fino zmeljemo.
V posodo dodamo še vanilijo v prahu, sodo in vinski kamen ter malo soli in dobro premešamo. Počasi dodajamo še stopljeno kokosovo olje in lešnikov napitek.
Mešamo lahko z žlico, na koncu pa z rokami oblikujemo lepo kepo testa. Testo mora biti zelooo mehko na dotik :).
Zavijemo ga v prozorno folijo in pustimo počivati v hladilniku naslednjih 45 minut.
Testo zvaljamo med dvema peki papirjema in izrežemo srčke. Debelina razvaljanega testa naj bo 5-6 mm.
Pečemo 10-12 minut na 175 stopinj.
Piškotki svoj okus razvijejo šele čez dober dan :)
Video vodič
Izdelki iz naše trgovine v receptu