Lešnikovi Srčki

Na Miklavžev večer bomo pekli lešnikove srčke. Ti okusni piškoti so pripravljeni iz samih naravnih sestavin in so povrh vsega še veganom prijazni :)

Za parkeljne pa ne odgovarjamo.

 

Lešnikovi srčki sestavine


Lešnikovi srčki iz naravnih sestavin

 

 

Lešnikovi srčki priprava

 

Priprava piškotov


Nad paro stopimo 150 g kokosovega olja. Natehtamo pirino in ovseno moko, kokosov sladkor ter lešnike, ki jih fino zmeljemo.

V posodo dodamo še vanilijo v prahu, sodo in vinski kamen ter malo soli in dobro premešamo. Počasi dodajamo še stopljeno kokosovo olje in lešnikov napitek.

Mešamo lahko z žlico, na koncu pa z rokami oblikujemo lepo kepo testa. Testo mora biti zelooo mehko na dotik :).

Zavijemo ga v prozorno folijo in pustimo počivati v hladilniku naslednjih 45 minut. 

Testo zvaljamo med dvema peki papirjema in izrežemo srčke. Debelina razvaljanega testa naj bo 5-6 mm.

Pečemo 10-12 minut na 175 stopinj.

Piškotki svoj okus razvijejo šele čez dober dan :)

 

Video vodič

 

 

Izdelki iz naše trgovine v receptu