Arašidova krema
Hitro narejena veganska sladica, za vse ljubitelje arašidov.
Sestavine
- 200 g svilenega tofuja
- 1 srednje velika banana
- 80 g kokosovega mleka
- 50 g sirupa (rizev, agavin, datljev...)
- ščep cimeta
- 130 g arašidovega masla
- 100g čičerikine vode
- 1 čajna žlička limete (ali limone)
- 3 žlice sladkorja
Priprava
V multipraktiku zmešamo vse sestavine razen čičerikine vode, sladkorja in soka limete.
Čičerikino vodo stepamo z ročnim mešalnikom, dokler ne dobi trdne konsistence. Že na začetku mešanja dodamo sladkor in limetin sok.
Stepeno zmes vmešamo k preostalim sestavinam, ki smo jih zmešali v multipraktiku.
Prelijemo v kozarčke in pustimo čez noč v hladilniku.
Pred serviranjem po vrhu dodamo malce cimeta in nekaj arašidov.