Arašidova krema

Hitro narejena veganska sladica, za vse ljubitelje arašidov. 

 

 

Sestavine

 

  • 200 g svilenega tofuja 
  • 1 srednje velika banana
  • 80 g kokosovega mleka 
  • 50 g sirupa (rizev, agavin, datljev...)
  • ščep cimeta 
  • 130 g arašidovega masla 
  • 100g čičerikine vode
  • 1 čajna žlička limete (ali limone)
  • 3 žlice sladkorja

 

 

Priprava 

 

V multipraktiku zmešamo vse sestavine razen čičerikine vode, sladkorja in soka limete.

Čičerikino vodo stepamo z ročnim mešalnikom, dokler ne dobi trdne konsistence. Že na začetku mešanja dodamo sladkor in limetin sok. 

 

 

Stepeno zmes vmešamo k preostalim sestavinam, ki smo jih zmešali v multipraktiku. 

Prelijemo v kozarčke in pustimo čez noč v hladilniku. 

 

 

Pred serviranjem po vrhu dodamo malce cimeta in nekaj arašidov.