Čokoladno lešnikov namaz z arašidovim maslom
SESTAVINE za 1 posodico:
- 70 g praženih lešnikov
- 110 g naravnega arašidovega masla (brez olj, soli, sladkorjev)
- 40 g kakava v prahu
- 4 izkoščičeni "medjool" datlji
- 185 g vode (dodajate sproti, po potrebi več/manj. Več za bolj redek in manj za bolj gost namaz)
- 30-60 g veganskih beljakovin v prahu okus čokolada lešnik (opcijsko, za bolj gost in beljakovinsko bogat namaz)
POSTOPEK
-
Vse sestavine za namaz zmešajte v blenderju in spasirajte, da dobite gladko kremo. Za bolj gost namaz dodajte manj vode ali več kakava, beljakovine v prahu.
-
Poskusite in po želji dodatno sladite.
Ideje za uporabo:
-
Kot dodatek kaši, namaz za kruh ali kreker,kot dodatek smutiju, dodate ga lahko tudi v sladice.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič