Čokoladno lešnikov namaz z arašidovim maslom

SESTAVINE za 1 posodico:

  • 70 g praženih lešnikov
  • 110 g naravnega arašidovega masla (brez olj, soli, sladkorjev)
  • 40 g kakava v prahu
  • 4 izkoščičeni "medjool" datlji
  • 185 g vode (dodajate sproti, po potrebi več/manj. Več za bolj redek in manj za bolj gost namaz)
  • 30-60 g veganskih beljakovin v prahu okus čokolada lešnik (opcijsko, za bolj gost in beljakovinsko bogat namaz)

POSTOPEK

  • Vse sestavine za namaz zmešajte v blenderju in spasirajte, da dobite gladko kremo. Za bolj gost namaz dodajte manj vode ali več kakava, beljakovine v prahu. 
  • Poskusite in po želji dodatno sladite.

Ideje za uporabo:

  • Kot dodatek kaši, namaz za kruh ali kreker,kot dodatek smutiju, dodate ga lahko tudi v sladice.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si