Ajdove Palačinke S Sotiranimi Breskvami

Palačinke so tako preprosta, a hkrati tako okusna jed. Seveda je njihova vrednost odvisna tudi od tega s čim jih nadevamo. Jaz sem poleg klasičnih sladkih čokoladnih namazov ali marmelad izbrala kokosov jogurt in sotirane breskve. 

 

 

Sestavine

 

Dodatki:

 

 

 

Priprava

 

Indijski trpotec zmešamo s petimi žlicami vode. Počakamo da nabrekne in vmes pripravimo ostale sestavine. 
Moki presejemo v posodo skupaj z vinskim kamnom, dodamo sol, premešamo. 
V kozarec z riževim mlekom dodamo žlico agavinega sirupa in vmešamo želiran indijski trpotec. 

 

 

Vlivamo v moko in mešamo najprej ročno. Nato začnemo dolivati vodo in mešanje lahko nadaljujemo kar z mikserjem. Dobiti moramo tekočo maso, vendar ne preveč tekočo in redko. 

Maso pustimo počivati v hladilniku od pol ure do ene ure. 

 

 

2 breskvi narežemo na poljubno velike koščke. Na ponvo dodamo par kapljic kokosovega olja in breskve. Dodamo nekaj kokosovega sladkorja, parkrat obrnemo breskve in odstavimo. Ne pražimo več kot 2 minuti, da se ne zmehčajo preveč. Breskve ohladimo v hladilniku. 

 

 

Palačinke pečemo v ponvi proti sprijemanju in na kokosovem olju. 

Med palačinke namažemo kokosov jogurt in dodamo sotirane breskve. 
Posujemo še s konopljinimi semeni. 

 

 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke