Palačinke so tako preprosta, a hkrati tako okusna jed. Seveda je njihova vrednost odvisna tudi od tega s čim jih nadevamo. Jaz sem poleg klasičnih sladkih čokoladnih namazov ali marmelad izbrala kokosov jogurt in sotirane breskve.
Sestavine
- 200 g ajdove moke
- 50 g pšenične fine moke
- ščepec soli
- pol žličke vinskega kamna
- 1 zajetna žlička indijskega trpotca
- 1 žlica agavinega sirupa
- 3 dcl riževega mleka s kokosom
- 4 dcl vode (dodajate po potrebi)
Dodatki:
- kokosovo olje
- kokosov sladkor
- breskve, kokosov jogurt
- konopljina semena
Priprava
Indijski trpotec zmešamo s petimi žlicami vode. Počakamo da nabrekne in vmes pripravimo ostale sestavine.
Moki presejemo v posodo skupaj z vinskim kamnom, dodamo sol, premešamo.
V kozarec z riževim mlekom dodamo žlico agavinega sirupa in vmešamo želiran indijski trpotec.
Vlivamo v moko in mešamo najprej ročno. Nato začnemo dolivati vodo in mešanje lahko nadaljujemo kar z mikserjem. Dobiti moramo tekočo maso, vendar ne preveč tekočo in redko.
Maso pustimo počivati v hladilniku od pol ure do ene ure.
2 breskvi narežemo na poljubno velike koščke. Na ponvo dodamo par kapljic kokosovega olja in breskve. Dodamo nekaj kokosovega sladkorja, parkrat obrnemo breskve in odstavimo. Ne pražimo več kot 2 minuti, da se ne zmehčajo preveč. Breskve ohladimo v hladilniku.
Palačinke pečemo v ponvi proti sprijemanju in na kokosovem olju.
Med palačinke namažemo kokosov jogurt in dodamo sotirane breskve.
Posujemo še s konopljinimi semeni.
Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke