Zimska Juha

Odlična in okusna razstrupljevalna juha, ki si jo lahko privoščite kot predjed ali pa jo jeste samostojno. Odsvetujem zvečer, saj vsebuje gobe, ki bi zvečer lahko pustile občutek teže na želodcu.

 

 

Sestavine

 

 

Priprava

 

Narežemo čebulo, ostalo zelenjavo operemo in po potrebi olupimo.
V posodi na olivnem olju popražimo čebulo, po dveh minutah dodamo še korenje in čez dve minuti še narezane šampinjone. Pražimo eno minuto, vmes mešamo nato zalijemo z litrom vode, v kateri smo raztopili eno jušno kocko.

 

 

Najprej dodamo na kocke narezano bučko in začimbe. Kuhamo 10 minut, nazadnje dodamo še brokoli in kuhamo še 5 minut.
Količino zelenjave si prilagodite sami. Na primer; 1/3 brokolija, 2 pesti šampinjonov, 3 korenčke, ½ bučke, ½ čebule.


 

Medtem, ko se nam juha kuha, zavremo vodo, s katero v posodi prelijemo kus kus, ki smo ga rahlo osolili. Pokrijemo za 10 min, vmes lahko 1x premešamo.

Ko je juha kuhana in servirana ji dodamo še kus kus.

 

 

 Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke