Super lahek kvinojin krožnik, poln krepkih sestavin in okusov. Odlična izbira tako za kosilo, kot tudi večerjo. Kvinoja je izjemno hranljivo živilo, polno beljakovin in mineralov. Odlična izbira, če ste še vedno na kakšni po-novoletni dieti ali pa na vaš jedilnik redno uvrščate polnovredna, nizkokalorična živila.
Sestavine za eno osebo
- 4 žlice bele kvinoje
- rdeča paprike
- por
- ¼ čebule
- ½ avokada
- kokosovo olje
- 1/2 žličke curryja v prahu
- himalajska sol
- poper
Priprava
Kvinojo dobro speremo in jo slani vodi kuhamo 15 minut.
Med tem operemo in narežemo por, papriko in avokado. Na kokosovem olju v ponvi na hitro prepražimo čebulo, ji dodamo por in na koncu še papriko. Dodamo malce soli in popra. Ko je kvinoja kuhana, ji primešamo polovico čajne žličke curryja ter pustimo v posodi še kakšne 3 minute, da nabrekne. Nato jo primešamo zelenjavi.
Preložimo na krožnik in dodamo še avokado, ki smo ga pokapali z limono ali limeto in rahlo osolili in poprali.