Veganski sladoled z arašidovim maslom

SESTAVINE 
  
Sladoled

• 130 g bio datljev od Eko Škrnicl
• 250 g kokosovega mleka v pločevinki (ohlajeno, uporabite strjen del)
• 180 g naravnega arašidovega masla (brez dodanih olj, sladkorjev in soli)
• 1 jedilna žlica kokosovega sladkorja od Eko Škrnicl
• 1 čajna žlička vaniljevega ekstrakta
• 30 g nasekljanih neslanih arašidov
Preliv
• naravno arašidovo maslo
• nasekljana veganska temna čokolada
POSTOPEK
 
• Datlje najprej vsaj 15 minut namakajte v vreli vodi. 
• Zmehčane, namočene datlje nato dobro ožamite in nadevajte v posodo mešalnika oz. blenderja. 
• Dodajte ohlajeno kokosovo mleko oz. kokosovo meso (uporabite samo strjen del), arašidovo maslo, kokosov sladkor in vaniljevo aromo.
• Mešajte, dokler ne nastane gladka zmes brez grudic.
• Dodajte še nasekljane arašide in premešajte samo toliko, da se razporedijo po masi.
• Gosto zmes prelijte v pripravljeno posodo ali manjši pekač in postavite v zamrzovalnik za vsaj 3 ure.
• Pred uživanjem postavite sladoled na sobno temperaturo za vsaj 10 minut, da se malo odtali in si s tem omogočite lažje zajemanje.
• Sladoled lahko prelijete z naravnim arašidovim maslom in posujete z nasekljano temno čokolado.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si