Veganski Burrito z rdečim rižem
SESTAVINE
Burrito
- 150 g bio rdečega riža od Eko Škrnicl
- 80 g bio azuki fižola bio rdečega riža od Eko Škrnicl
- 2 jedilni žlici olivnega olja
- 1 srednje velika rdeča čebula
- 1 srednje velika rdeča paprika
- 2 čajni žlički Burrito mešanice (ali domača mešanica začimb: čili paprike, sol, sladka paprika, koriander, kajenski poper, kumin, česen, ingver, origano, poper)
- 4 jedilne žlice paradižnikove omake ali salse
Dodatki
- 100 g nasekljanega paradižnika
- ½ avokada
- 4 veganske tortilje
POSTOPEK
-
V dveh ločenih, večjih posodah skuhajte riž in fižol po navodilih.
-
Kuhan riž in fižol postavite na stran, medtem pa pripravite omako.
-
Nato v večji ponvi na olivnem olju popražite nasekljano rdečo čebulo in papriko.
-
Dodajte začimbe za burrito in premešajte. Pražite približno 5 minut.
-
Nato dodajte salso ali paradižnikovo omako, kuhan rdeči riž in kuhan fižol. Premešajte in kuhajte še par minut.
-
Odstavite z ognja in dodajte nasekljan svež paradižnik in avokado, narezan na kocke.
-
Premešajte in postrezite s popečeno tortiljo.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič