Veganski Burrito z rdečim rižem

SESTAVINE

Burrito

    • 150 g bio rdečega riža od Eko Škrnicl
    • 80 g bio azuki fižola bio rdečega riža od Eko Škrnicl
    • 2 jedilni žlici olivnega olja
    • 1 srednje velika rdeča čebula
    • 1 srednje velika rdeča paprika
    • 2 čajni žlički Burrito mešanice (ali domača mešanica začimb: čili paprike, sol, sladka paprika, koriander, kajenski poper, kumin, česen, ingver, origano, poper)
  • 4 jedilne žlice paradižnikove omake ali salse

Dodatki

  • 100 g nasekljanega paradižnika
  • ½ avokada
  • 4 veganske tortilje

POSTOPEK

  • V dveh ločenih, večjih posodah skuhajte riž in fižol po navodilih.
  • Kuhan riž in fižol postavite na stran, medtem pa pripravite omako.
  • Nato v večji ponvi na olivnem olju popražite nasekljano rdečo čebulo in papriko.
  • Dodajte začimbe za burrito in premešajte. Pražite približno 5 minut.
  • Nato dodajte salso ali paradižnikovo omako, kuhan rdeči riž in kuhan fižol. Premešajte in kuhajte še par minut.
  • Odstavite z ognja in dodajte nasekljan svež paradižnik in avokado, narezan na kocke.
  • Premešajte in postrezite s popečeno tortiljo.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si