Veganska pica s figami

 

 

Sestavine:

Testo:

250g pšenične bele moke tip 500

1/2 vrečke suhega kvasa

3/4 čajne žličke soli

150ml mlačne vode

1/2 jedilne žlice olivnega olja

Nadevi:

4 jedilne žlice figove marmelade ali figovega konfita

100-150g veganske ribane mozzarelle

1/2 čajne žličke začimb za pico od Eko Škrnicl

Dodatki:

sveža bazilika

bio suhe fige od Eko Škrnicl

 

Postopek:

V posodi kuhinjskega robota (ali v navadni, večji posodi) zmešajte moko, kvas, sol, vodo in olivno olje. S pomočjo kuhinjskega robota in nastavka za gnetenje gnetite vsaj 5-10 minut, dokler ne nastane gladko, prožno testo, ki se med rahlim vlečenjem ne pretrga. Po želji lahko testo gnetete tudi na roke.

Testo prestavite v večjo, rahlo naoljeno, posodo, jo pokrijte s čisto kuhinjsko krpo in pustite vzhajati vsaj 45 minut oz. dokler se testo ne podvoji.

Pečico segrejte na 225 stopinj.

Vzhajano testo oblikujte na papirju za peko. Pekač vstavite v pečico in pecite 5 minut.

Vzemite iz pečice in premažite s figovo marmelado. Posujte z vegansko mozzarello in začinite z začimbami za pico.

Postavite nazaj v pečico in pecite še 15 minut oz. tako dolgo, da se skorja obarva zlato rjavo.

Vzemite iz pečice, dodajte suhe fige in svežo baziliko. Postrezite takoj.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.com