Valentinovi piškoti z arašidovim maslom in temno čokolado

Sestavine:

60g nesladkane jabolčne čežane

75g naravnega arašidovega masla

45g javorjevega sirupa

1 jedilna žlica vaniljeve paste

45g bio kokosovega sladkorja

190g bio mandljeve moke

40g koruznega škroba

1 čajna žlička pecilnega praška

 

Postopek:

 

Pečico segrejte na 180 stopinj.

 

V večji posodi zmešajte čežano, arašidovo maslo, javorjev sirup, vaniljevo pasto in kokosov sladkor. 

 

Dodajte mandljevo moko, škrob in pecilni prašek ter zmešajte, da nastane kompaktna masa, ki se ne lepi na roke.

 

Maso med dvema papirjema za peko razvaljajte, da nastane testo debeline 0,7 cm.

 

Izrežite piškote poljubne oblike in jih položite na velik pekač, vsaj 1 cm narazen.

 

Pecite v segreti pečici 7 minut nato pustite na pekaču še vsaj 5 minut, da se piškoti strdijo.

 

Piškote prestavite na rešetko za hlajenje in pustite, da se popolnoma ohladijo.

 

Polovico ohlajenega piškota premažite z arašidovim maslom, polovico pa z namazom iz temne čokolade. Na vrh dodajte še en piškot. Hranite v neprodušno zaprti posodi.

 

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si