Sestavine:
60g nesladkane jabolčne čežane
75g naravnega arašidovega masla
45g javorjevega sirupa
1 jedilna žlica vaniljeve paste
45g bio kokosovega sladkorja
190g bio mandljeve moke
40g koruznega škroba
1 čajna žlička pecilnega praška
Postopek:
Pečico segrejte na 180 stopinj.
V večji posodi zmešajte čežano, arašidovo maslo, javorjev sirup, vaniljevo pasto in kokosov sladkor.
Dodajte mandljevo moko, škrob in pecilni prašek ter zmešajte, da nastane kompaktna masa, ki se ne lepi na roke.
Maso med dvema papirjema za peko razvaljajte, da nastane testo debeline 0,7 cm.
Izrežite piškote poljubne oblike in jih položite na velik pekač, vsaj 1 cm narazen.
Pecite v segreti pečici 7 minut nato pustite na pekaču še vsaj 5 minut, da se piškoti strdijo.
Piškote prestavite na rešetko za hlajenje in pustite, da se popolnoma ohladijo.
Polovico ohlajenega piškota premažite z arašidovim maslom, polovico pa z namazom iz temne čokolade. Na vrh dodajte še en piškot. Hranite v neprodušno zaprti posodi.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič