Limonin Šarkelj

Limonin Šarkelj

Sočno in preprosto pecivo, zelo osvežujoče, primerno za prihajajoče pomladne dni.      Sestavine   220 g bele polnozrnate moke 160 g mandljeve moke 120 g sladkorja + vrečka vanilijevega sladkorja (če imate pravo vanilijo, uporabite slednjo in v tem primeru povečajte sladkor na 210-220 g) 50 g kokosovega sladkorja ščep soli 2 žlički vinskega kamna 2 ravni žlički sode naribana lupinica...
(0)
Temna Čokoladna Torta Z Olivnim Oljem

Temna Čokoladna Torta Z Olivnim Oljem

Čisto preprosta in okusna torta z olivnim oljem iz Grčije. Premazana s riževo smetano in granatnim jabolkom.    Sestavine (za tortni premer 21 cm)   350 g pšenične polnozrnate moke  100 g kakava  30 g rožiča 1 žička sode 1 žlička vinskega kamna 1 žička soli 160 g xylitola 80 g kokosovga sladkorja 125 g kvalitetnega olivnega olja 4 dcl...
(0)
Zlati Chia Puding S Pečeno Banano

Zlati Chia Puding S Pečeno Banano

Tokrat sem združila chia puding in zlato mleko, ki je pripravljeno iz kurkume in drugih izbranih začimb.      Sestavine za 2 osebi   3 ravne žlice chia semen 1,5 dcl vode  1 žlička kurkume  ščepec črnega popra ščepec kardamoma ščepec cimeta kokosovo mleko iz pločevinke sladilo (lahko tudi dva datlja) banana 1/2 žličke kokosovega sladkorja inkovske jagode granatno jabolko...
(0)
Novoletna sladica: Veganski Čokoladni Mousse

Novoletna sladica: Veganski Čokoladni Mousse

To leto vam predlagam odlično, hitro narejeno sladico iz samo šestih sestavin. Odločila sem se za vegansko verzijo moussa, v kateri sem poleg čokolade uporabila aquafabo oziroma bolje znano čičerikino vodo.       Sestavine    125 ml aquafabe (dobite iz dveh malih pločevink čičerike) 150 g temne čokolade 100 ml gostega kokosovega mleka iz pločevinke manjša pest praženih lešnikov 1...
(0)