Sestavine:
Arašidove kocke
235g naravnega kremnega arašidovega masla (brez olj, soli, sladkorjev; če je pregosto ga pred uporabo malce segrejte)
85g javorjevega sirupa
1 čajna žlička vaniljeve paste ali arome
2 jedilni žlici kokosovega olja
4 riževi vaflji, drobno nadrobljeni
45g čokoladnih kapljic
Čokoladni preliv
200g (veganske) mlečne ali temne čokolade, stopljena
1 jedilna žlica kokosovega olja (po potrebi, če je čokolada pregosta)
3 jedilne žlice nasekljanih praženih soljenih arašidov (v kolikor boste uporabili nesoljene arašide dodajte še majhen ščep soli)
Posip
nasekljani praženi soljeni arašidi
Postopek:
V posodi zmešajte arašidovo maslo, javorjev sirup, vaniljo in olje. Premešajte, da nastane gladka krema. Dodajte drobno nadrobljene riževe vaflje in čokoladne kapljice ter premešajte.
Maso nadevajte v pekač premera 18 cm, obloženega s papirjem za peko in zgladite površino. Masa bo lepljiva, pomagajte si z zadnjo stranjo žlice, po potrebi jo navlažite.
V ločeni skodelici zmešajte stopljeno čokolado in nasekljane pražene soljene arašide. Po potrebi, če je masa pregosta, dodajte malo olja in premešajte. Prelijte po oblikovanem dnu in posujte z nasekljanimi slanimi arašidi. Postavite v hladilnik za 15-30 minut oz. toliko časa, da se čokolada strdi, nato narežite na kocke in postrezite.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič