Sladke arašidove kocke z riževimi vaflji in čokolado

Sestavine:

Arašidove kocke

235g naravnega kremnega arašidovega masla (brez olj, soli, sladkorjev; če je pregosto ga pred uporabo malce segrejte)

85g javorjevega sirupa

1 čajna žlička vaniljeve paste ali arome

2 jedilni žlici kokosovega olja

4 riževi vaflji, drobno nadrobljeni

45g čokoladnih kapljic

 

Čokoladni preliv

200g (veganske) mlečne ali temne čokolade, stopljena

1 jedilna žlica kokosovega olja (po potrebi, če je čokolada pregosta)

3 jedilne žlice nasekljanih praženih soljenih arašidov (v kolikor boste uporabili nesoljene arašide dodajte še majhen ščep soli)

 

Posip

nasekljani praženi soljeni arašidi 

 

Postopek:

V posodi zmešajte arašidovo maslo, javorjev sirup, vaniljo in olje. Premešajte, da nastane gladka krema. Dodajte drobno nadrobljene riževe vaflje in čokoladne kapljice ter premešajte.

Maso nadevajte v pekač premera 18 cm, obloženega s papirjem za peko in zgladite površino. Masa bo lepljiva, pomagajte si z zadnjo stranjo žlice, po potrebi jo navlažite.

V ločeni skodelici zmešajte stopljeno čokolado in nasekljane pražene soljene arašide. Po potrebi, če je masa pregosta, dodajte malo olja in premešajte. Prelijte po oblikovanem dnu in posujte z nasekljanimi slanimi arašidi. Postavite v hladilnik za 15-30 minut oz. toliko časa, da se čokolada strdi, nato narežite na kocke in postrezite.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si