Rižota Z Jurčki In Bučo

Ljubitelji rižot pozor! Zelooo huda rižota. Tako huda, da prepriča tudi tiste, ki niso veliki ljubitelji rižot ali pa jurčkov ali buč. Kombinacija z našim happy seed dolgozrnatim rižem, ki tudi po kuhanju ostane malce trši je res prava bomba za naše brbončice.

 

 

Sestavine za 2 osebi

 

 

Priprava 

 

Sveže jurčke očistimo in narežemo. Bučo operemo, olupimo in narežemo na poljubno velike kose. 
Zavremo jušno osnovo, vmes na olivnem olju najprej popražimo čebulo nato dodamo riž, ki smo ga pred tem dobro sprali pod vodo in jurčke. Pražimo cca minuto, dodamo še česen in pražimo še eno minuto. Nato začnemo zalivati z jušno osnovo. Dodajamo po 2 zajemalki. 

 

 


Naš dolgi polnozrnati happy seed riž se kuha od 35-40 minut, zato bučo dodamo po 15. minutah. Sproti zalivamo z jušno osnovo in vmes mešamo. Kuhamo še 20-25 minut. Proti koncu dodamo še žličko peteršilja in dobro premešamo. 



 

Za recept smo uporabili naslednje izdelke