SESTAVINE:
Vaniljeva masa:
155g jabolčne čezane (nesladkana)
2 čajni žlički vaniljeve arome
100g veganskih vaniljevih beljakovin v prahu
1 jedilna žlica javorjevega sirupa
30g masla indijskih oreščkov ali lešnikovega masla
50g čokoladnih kapljic
vsaj 50g vode
Brownie masa:
155g jabolčne čezane (nesladkana)
100g veganskih čokoladnih beljakovin v prahu
30g kakava
1 jedilna žlica javorjevega sirupa
30g arašidovega ali lešnikovega masla
50g čokoladnih kapljic + dodatno za posip
voda po potrebi
Priprava:
Pečico segrejte na 180 stopinj.
V eni posodi zmešajte vse za vaniljevo maso.Če je masa pregosta, da bi jo lahko normalno mešali, dodajte malo vode. Gostota mase bo odvisna od vrste proteinov, zato jo dodajajte postopoma. Masa mora biti gosta, ampak vseeno kremasta.
V drugi posodi zmešajte vse sestavine za brownie maso. Če je masa pregosta, da bi jo lahko normalno mešali, dodajte malo vode.
V pekač, obložen s papirjem za peko, premera 18x18cm, najprej razporedite brownie maso, po vrhu pa pokapajte vaniljevo maso. S pomočjo žlice masi malo premešajte, ampak ne popolnoma, samo toliko, da zgladite površino in malo premešate okuse. Posujte s kapljicami in pecite 30 minut oz. toliko časa, da se masa utrdi - po potrebi pecite 5-10 minut dlje. Nato pustite, da se popolnoma ohladi in šele čisto hladne razrežite. Vmes lahko ohlajen pekač postavite tudi v hladilnik, da se masa res ohladi. Postrezite samostojno ali s sladoledom.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič