Pita z Banano in Datlji

Ob vikendih se še raje sladkamo in razvajamo s sladkim, zato je ta pita odlična izbira za vikend sladico. Z izbranimi sestavinami in narejena z ljubeznijo. :)

Zakaj banana in datlji

Banana je najprej zelo okusna. Vsebuje pa tudi številne minerale in vitamine. Pozitivno vpliva na naše počutje, nadomešča izgubo kalija, pomaga pri težavah s prebavo, deluje kot probiotik.

Priporočljiva je za športnike, sploh, če jo zaužijete zjutraj, ali 15 minut pred začetkom vadbe. 

Tudi za datlje velja, da so dobrega okusa, bogat vir energije, hranilni, pomagajo pri nespečnosti. 

 

Pita z banano in datlji - sestavine


Sestavine 


Podlaga

 

Presna fila

 

Pita z banano in datlji - priprava

presna fila



Priprava

V posodi zmešamo vse suhe sestavine za testo, nato jim dodamo še tekoče. Dobro premešamo, oblikujemo v pekaču za pito in pečemo 15 minut na 180 stopinj.

Ohladimo. Stepemo kokosovo smetano, ter jo za krajši čas položimo v hladilnik.

Za spodnjo plast zmiksamo predhodno namočene datlje z 0,5 dcl vode, nato dodamo preostale sestavine (razen arašidovega masla, ki ga dodamo samo polovico) in še nekaj vode, da dobimo lepo mazljivo pasto.


Namežemo čez testo, položimo koščke banane, prelijemo s preostalim stopljenim arašidovim maslom, premažemo s polovico kokosove smetane ter dodamo narezano temno čokolado.


Nato dodamo še eno plast banan, preostalo kokosovo smetano in čokolado.

Pustimo počivati vsaj par ur ali čez noč.


Pita z banano in datlji

Pita z banano in datlji


Video vodič


 

Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke