Pirini Rezanci Z Omako Iz Leče in Paradižnikov
Testenine so lahko tudi bolj zdrave in lahke. Predvsem pa se mi zdi pomembno, da ne pretiravamo s količino. Za eno osebo je 80 g testenin dovolj.
Sestavine
- pirini široki rezanci
- 400 g kuhane rjave leče
- bio sušeni paradižniki
- 300 g paradižnikove omake
- šalotka
- česen
- zelene olive
- kumina
- koruza
- bazilika
Priprava
Lečo skuhamo v rahlo slani vodi z lovorjevim listom in nekaj limoninega soka.
Pripravimo si ostale sestavine, narežemo čebulo, česen in paradižnike.
Zavremo slano vodo za testenine.
Prepražimo najprej čebulo, nato dodamo česen in paradižnike. Dodamo kuhano lečo in paradižnikovo omako.
Kuhamo 5 minut, nato odvzamemo nekaj omake in spasiramo. Vrnemo nazaj v posodo.
Testenine kuhamo 4-5 min. Prelijemo omako in dodamo še nekaj oliv, sladke koruze in bazilike.