Ovseni Banana Bread "Mug Cake" s tekočo čokoladno sredico
SESTAVINE za 1 porcijo:
Banana Bread "Mug Cake"
- 60 g ovsene moke oz. zmletih ovsenih kosmičev
- ½ čajne žličke pecilnega praška
- ¼ čajne žličke cimeta Eko Škrnicl
- 1 jedilna žlica kokosovega sladkorja Eko Škrnicl
- ½ srednje velike banane - zmečkana oz. spasirana (približno 75g)
- 60 ml rastlinskega napitka oz. "mleka"
- 1 jedilna žlica naravnega mandljevega masla (brez dodanih olj, soli, sladkorjev)
- 2 jedilni žlici čokoladnih kapljic (+ dodatno za posip)
Nadev
- 1 jedilna žlica (proteinskega) čokoladnega namaza
Dodatki
- sladoled
- popečene banane s cimetom
POSTOPEK
-
V srednje veliki posodi zmešajte ovseno moko, pecilni prašek, cimet, kokosov sladkor, spasirano banano, napitek in mandljevo maslo. Premešajte, da dobite enotno zmes. S pomočjo vilic dodatno spasirajte večje kose banane, v kolikor so v masi.
-
V maso vmešajte še čokoladne kapljice.
-
2/3 mase nadevajte v posodico za sufle (premera 9cm) ali skodelico. Na vrh mase dodajte žlico čokoladnega namaza. Čez namaz nadevajte še preostanek mase. Po želji po vrhu dodatno posujte s čokoladnimi kapljicami.
-
Posodico/skodelico postavite v mikrovalovno pečico in segrevajte na 600W 2 minuti in 30 sekund. Po potrebi, če je sredica še vedno mehka oz. tekoča na otip, segrevajte še 30 sekund.
-
Na "Mug Cake" lahko dodate še kakšno kepico s
-
ladoleda in popečeno banano. Banano narežite na kolute in posujte s cimetom. Popecite na rahlo naoljeni ponvi z obeh strani samo toliko, da se banana obarva zlato.
-
"Mug Cake" je najboljši takoj svež, lahko ga pa pripravite tudi vnaprej in ohlajenega shranite v neprodušno zaprti posodi do naslednjega jutra. Dodatke dodajte sveže.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič