Mini mango pite z granolo
SESTAVINE
Dno
- 185 g bio muesli sadje od Eko Škrnicl
- 10 g bio kokosovega sladkorja Eko Škrnicl
- 55 g kokosovega olja (stopljeno, ohlajeno)
Mangova krema
- 1 zrel mango (približno 150g - nekaj kosov narezanega manga pustite za dekoracijo)
- 50 g kokosovega mleka iz pločevinke (ohlajeno, uporabite trd del - kokosovo meso)
- 1 čajna žlička vaniljeve arome
- 15 g javorjevega sirupa
Dodatki
- bio mango rezine Eko Škrnicl
- svež mango
- veganska bela čokolada
- javorjev sirup
POSTOPEK
-
Pripravite dno. V mešalniku ali sekljalniku zmeljite mueslije oz. granolo, dokler ne nastane grobemu pesku podobna zmes. Ni potrebno, da meljete čisto do gladke peskaste teksture.
-
Dodajte stopljeno in ohlajeno olje ter premešajte.
-
V modelčkih za mini pite ali pa v večjem pekaču (in naredite eno večjo) oblikujte ravno dno z malo dvignjenega roba (da bosta karamela in ganache znotraj - kot vidno na sliki). Postavite v zamrzovalnik, medtem pa pripravite mangovo kremo.
-
Narežite mango. Mango ima na sredini veliko koščico, zato ga režemo na poseben način. Mango najprej prerežite navzdol po dolžini po licu/strani. To ponovite z obeh strani. Čez lice nato po dolžini zarežite vodoravne črte, da naredite kocke. Lice nato obrnite navzven, z žlico pa iz njega izdolbite mango - ven bodo popadale majhne kocke. Nekaj kock dajte na stran za dekoracijo, ostalo pa uporabite za kremo.
-
V smoothie makerju ali v mešalniku zmešajte mango, kokosovo mleko oz. meso, vaniljevo aromo in javorjev sirup. Mešajte, da nastane gladka zmes. Zmes bo tekoča, se bo pa v hladilniku malenkost strdila.
-
Po ohlajenem dnu pit razporedite mangovo kremo. Pekače postavite v hladilnik in pustite, da se ohladi - vsaj 1 uro.
-
Ohlajene pite okrasite po želji - najbolje se priležejo koščki svežega manga, koščki posušenih mangovih rezin, kanček javorjevega sirupa in stopljena bela čokolada.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič