Mini bureki s tofujem, feto, špinačo in sušenimi paradižniki

Nadev:

100g popečene špinače

200g nadrobljenega tofuja

150g nadrobljene fete

5 nasekljanih sušenih paradižnikov v olju

1 jž olja sušenih paradižnikov

1 čž mešanice začimb za piščanca (lahko dodate druge začimbe, meni je tale odlična za različne recepte)

 

Bureki:

vlečeno testo (5 listov)

olivno olje

sezam

 

Priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj.

V večji posodi zmešajte vse sestavine za nadev. Poskusite in po želji dodajte več začimb.

Vlečeno testo razprite. List testa rahlo premažite z oljem, prepognite na pol in nadevajte z nadevom (nadev razporedite na 5 delov), nato pa pričnite z zavijanjem po daljši strani. Testo tesno zavijte, da dobite tanjšo rolico. Rolico nato po dolžini zavijte v polžka, da dobite mini burek. Položite na večji pekač obložen s papirjem za peko. Svetujem, da postavite konec testa ob rob pekača, da se burek pred peko ne razpre. Ponovite, dokler ne zmanjka mase, bureke pa odlagajte enega poleg drugega, da preprečite, da bi se razprli.

Bureke premažite z oljem, posujte s sezamom in pecite 25-30 minut, dokler niso zlato zapečeni. Uživajte samostojne ali z jogurtom.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si