Piškotno dno:
350g Oreo piškotov
1 jž stopljenega kokosovega olja
Kokosova krema z malinami:
1 pločevinka kokosovega mleka
1 (veganski) proteinski puding gozdni sadeži (Alpro)
200g stopljene (veganske) bele čokolade
1 vaniljev sladkor
2 vrečki instant želatini ali agar agar (količini prilagodite glede na navodila na vrečki)
50g nastrganega kokosa
250g svežih malin
1 čž rdečega barvila (po želji več)
Kokosova krema:
200g koksoovega jogurta (Alpro)
100g nastrganega kokosa
1 jž vaniljeve arome
sladkor po okusu
Dodatki:
malinova marmelada
sveže maline
ekspandirana kvinoja
Priprava:
Cele piškote zmeljite, da dobite pesku podobno teksturo. Dodajte stopljeno olje in premešajte. Nadevajte v pekač premera 18 cm, obložen s papirjem za peko, in oblikujte dno ter robove.
V večji posodi zmešajte kokosovo mleko, jogurt, stopljeno čokolado, želatino in sladkor. Dodajte kokos, maline in barvilo. Premešajte in prelijte čez oblikovano dno. Postavite v hladilnik za vsaj 4 ure ali kar čez noč.
Po strjeni torti premažite kokosovo kremo. Pripravite jo tako, da v blenderju zmešate jogurt, nastrgan kokos, vaniljevo aromo in sladkor. Če je krema pregosta po potrebi dodajte še malo vode. Okrasite z malinovo marmelado in svežimi malinami. Jaz sem za dekoracijo dodala še ekspandirano kvinojo.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič