Kokosova pita z malinami in Oreo piškoti

Piškotno dno:

350g Oreo piškotov

1 jž stopljenega kokosovega olja


Kokosova krema z malinami:

1 pločevinka kokosovega mleka

1 (veganski) proteinski puding gozdni sadeži (Alpro)

200g stopljene (veganske) bele čokolade

1 vaniljev sladkor

2 vrečki instant želatini ali agar agar (količini prilagodite glede na navodila na vrečki)

50g nastrganega kokosa

250g svežih malin

1 čž rdečega barvila (po želji več)


Kokosova krema:

200g koksoovega jogurta (Alpro)

100g nastrganega kokosa

1 jž vaniljeve arome

sladkor po okusu


Dodatki:

malinova marmelada

sveže maline

ekspandirana kvinoja


Priprava:


Cele piškote zmeljite, da dobite pesku podobno teksturo. Dodajte stopljeno olje in premešajte. Nadevajte v pekač premera 18 cm, obložen s papirjem za peko, in oblikujte dno ter robove.

V večji posodi zmešajte kokosovo mleko, jogurt, stopljeno čokolado, želatino in sladkor. Dodajte kokos, maline in barvilo. Premešajte in prelijte čez oblikovano dno. Postavite v hladilnik za vsaj 4 ure ali kar čez noč.

Po strjeni torti premažite kokosovo kremo. Pripravite jo tako, da v blenderju zmešate jogurt, nastrgan kokos, vaniljevo aromo in sladkor. Če je krema pregosta po potrebi dodajte še malo vode. Okrasite z malinovo marmelado in svežimi malinami. Jaz sem za dekoracijo dodala še ekspandirano kvinojo. 

 

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si