Rižota po dolgem času. Z našim odličnim rjavim dolgo polnozrnatim rižem, ki je odličen za rižote. Ima daljši čas kuhanja, a na koncu še vedno ostane čvrst.
Sestavine
- 160 g rjavega dolgega polnozrnatega riža
- 2 manjši glavici česna
- 8 dcl vode + ena kocka zelenjavne jušne osnove
- brokoli
- peteršilj
- črni poper
- himalajska sol
- kremni namaz Violife (je rastlinskega izvora, po želji lahko zamenjate z drugim)
Priprava
Dve glavici česna narežemo na tanjše rezine. Na olivnem olju ga pražimo na zmernem ognju, da dobi lepo zlato rumeno barvo. Riž dobro speremo in dodamo česnu. Ob večkratnem mešanju pražimo še par minut.
Ob postopnem dodajanju vode z jušno osnovo riž kuhamo 35-40 minut. Vmes dodamo še nekaj peteršilja, popra in soli.
Brokoli skuhamo posebej in ga na koncu dodamo rižu.
Ko je rižota kuhana ji dodamo 5 žličk kremnega namaza Violife. Po želji lahko namaz nadomestite z vašim priljubljenim.
Dobro premešate, da dobite lepo kremno konsistenco. Primešamo se brokoli in serviramo.
Nasvet: ko prepražite česen ga lahko nekaj vzamete na stran in ga dodate na koncu čez že kuhano rižoto. Da dobite še malce hrustljavosti. ;)