Jutranja Sladica: Prosena Kaša s Svežim Sadjem
Prosena kaša je po mojem mnenju ena izmed najbolj okusnih jedi za dober začetek dneva.
Ko ji dodamo še sveže sezonsko sadje in druge dodatke pa njen okus samo še dopolnimo in ustvarimo polnovreden zajtrk.
Prosena kaša sama po sebi vsebuje veliko mineralov, je brez glutena in nam pomaga uravnati črevesno floro.
Sestavine
- 4 žlice prosene kaše
- 3 dcl mandljevega nesladkanega mleka
- žlička kokosovega sladkorja
- ščepec himalajske soli
- kokosova moka
- sveže maline
- banana
Priprava
Proseno kašo namočimo čez noč, zjutraj dobro speremo in kuhamo maksimalno 10 minut v izbranem mleku.
Proti koncu dodamo sol in sladkor, na krožniku pa dodamo še ostale dodatke - sadje, kokos in čokolado. S čokolado seveda ne gre pretiravati, velik plus je, če izberete temno.
Za pripravo recepta smo uporabili naslednje izdelke