Zima, gripa in zdravilne gobe

Tudi pri nas doma so za gripo eden za drugim zboleli skoraj vsi družinski člani.

Jaz pa se kljub temu, da živim med bolniki  in kljub temu, da v zadnjem času ne živim tako zdravo kot bi si želela, še vedno počutim odlično!  

 

Kaj načenja naše zdravje

 

Vsi živimo (pre)hitro in preveč stresno življenje - tudi sama si v zadnjem mesecu rušim imunski sistem zaradi neurejenega življenjskega sloga, ki je posledica izpitnega obdobja.

V tem času študent nima časa za veliko spanca, sušenje las pred službo ali pripravljanje zdravih in domačih kosil. Seveda, zaradi utrujenosti so se pojavili podočnjaki, zaradi hitre hrane pa mozoljčki, gripa in prehladi pa mi niso prišli do živega.

 

Zdravo črevesje je temelj

 

Poleg tega, da so na dnevnem meniju domači zeliščni čajčki z medom ter svež pomarančni sok s ščepcem ingverja, v tem kritičnem času uživam vrhunske simbiotike (probiotike + prebiotike) Carnium botanicals.

Zdravo črevesje je temelj zdravega telesa.

Probiotiki so zato moja osnova v boju proti boleznim. Že nekaj časa se obenem izogibam tudi presežku mlečnih izdelkov in rezultati so neverjetni.

 

Ne le proti gripi

 

Poleg tega, da se še vedno uspešno izogibam gripi, so preteklost tudi bolečine v trebuhu in neprijetna vnetja, s katerimi se velikokrat spopadamo ženske.

Srečna in hvaležna sem, da je kupovanje različnih intimnih krem zame preteklost. (V primeru slednjih težav lahko dame v Eko škrniclu naročite tudi specializiran probiotik S. Boulardi, znamke Viridian, ki je izjemno uspešen tudi v boju proti kandidi.)

 

Moč zelenega smutija

 

Vsakič ko pa čutim, da moje zdravje kljub vsemu ni 100%, si zmešam zelen smuti, v katerega zamešam vse od ekoloških jabolk do mačjega kremplja, ali pa posežem po super mešanici medicinskih gob v tinkturi Balthasar, znamke Nandika.

Veliko superhrane je že doseglo svoje vrhunce po popularnosti, gobe pa so še vedno po krivici prezrte. Poleg tega, da pomagajo pri hitri vzpostavitvi imunskega sistema, pa jih priporočamo tudi za preganjane različnih bolečin.

 

Kako se spopadam z migreno

 

Sama se vsak mesec spopadam s hormonskimi migrenami. Seveda, ko se migrena razboli, na žalost več ne pomagajo nobeni naravni pripravki. Prav zato redno in preventivno uživam Tinkturo Balhasar in srčno upam, da morda naslednji mesec, ko pride tisti čas v ženskem ciklusu, tablete ne bodo več potrebne! ;)

Ker so ajurvedski pripravki popolnoma naravnega izvora, posamezniki pa smo si močno različni, se lahko o natančnem doziranju gob glede na težavo pogovorite s Petro, vodjo eko trgovinice Eko škrnicl, ali pa z Niko, ki skupaj z očetom pripravlja čudovite starovedske pripravke Nandika.


Upam, da se tole megleno in deževno zimo uspete izogniti boleznim!

S prijaznimi pozdravi, Ana.

 

Ana za boj proti zimskimi tegobami priporoča naslednje izdelke