Avokadov mousse s pomarančo
Mousse
- 150 g zrelega avokada, narezan na kose (olupljen, razkoščičen)
- 8-10 bio datljev od Eko Škrnicl
- 150 g kokosovega mleka iz pločevinke (dodajajte postopoma)
- 1 čajna žlička vaniljeve arome
- 2 jedilni žlici svežega pomarančnega soka
- 30 g bio kakava v prahu od Eko Škrnicl
Dodatki
- suhe pomaranče
- bio suhe fige od Eko Škrnicl
-
V manjšo skodelico dodajte datlje in jih prelijte z vrelo vodo. Namakajte vsaj 15 minut, nato pa jih dobro odcedite.
-
V posodi sekljalnika oz. blenderja zmešajte odcejene datlje, avokado, 100g kokosovega mleka iz pločevinke, vaniljeve arome, pomarančni sok in kakav v prahu.
-
Vse skupaj mešajte oz. blendajte, dokler ne nastane gladka mousse masa.
-
Po potrebi dodajte še malo kokosovega mleka, če je zmes pregosta. Če ste bolj sladkosnedi dodajte malo kokosovega sladkorja ali javorjevega sirupa.
-
Dobljen mousse nadevajte v pripravljeni posodici za sufle ali druge posodice po želji. Mousse bo gladek in tekoč, med hlajenjem pa se potem strdi.
-
Postavite v hladilnik za vsaj eno uro, lahko pa tudi čez noč. Okrasite po želji in postrezite.
Recept pripravila: Nina S. Zorčič