Avokadov mousse s pomarančo
SESTAVINE za 2 porciji:

Mousse

Dodatki

POSTOPEK
  • V manjšo skodelico dodajte datlje in jih prelijte z vrelo vodo. Namakajte vsaj 15 minut, nato pa jih dobro odcedite.
  • V posodi sekljalnika oz. blenderja zmešajte odcejene datlje, avokado, 100g kokosovega mleka iz pločevinke, vaniljeve arome, pomarančni sok in kakav v prahu.
  • Vse skupaj mešajte oz. blendajte, dokler ne nastane gladka mousse masa.
  • Po potrebi dodajte še malo kokosovega mleka, če je zmes pregosta. Če ste bolj sladkosnedi dodajte malo kokosovega sladkorja ali javorjevega sirupa.
  • Dobljen mousse nadevajte v pripravljeni posodici za sufle ali druge posodice po želji. Mousse bo gladek in tekoč, med hlajenjem pa se potem strdi.
  • Postavite v hladilnik za vsaj eno uro, lahko pa tudi čez noč. Okrasite po želji in postrezite.

Recept pripravila: Nina S. Zorčič

www.ninazorcic.si