Gabaroni S Kremno Omako

Gotovo vsi poznamo famozne makarone s sirom ali še bolj znano “mac n cheese”. Za omako se največkrat uporablja topljen chedar sir, jaz pa sem pripravila vegansko različico omake in sicer iz korenja in krompirja ter nekaj dodatnih sestavin. Okus je odličen in hkrati dobimo odličen veganski mac n cheese.

 

 

Sestavine 


Za omako:

  • 350 g krompirja
  • 130 g korenja
  • 2 dcl vode
  • 50 g indijskih oreščkov
  • 35 g kvasnih kosmičev
  • 2 zajetni žlički gorčice (ena je lahko navadna in ena dijonska gorčica)
  • 1 strok česna
  • čebula v prahu
  • 0.5 dcl olivnega olja
  • ščep soli (dodajate po okusu)
  • nekaj kapljic limoninega soka

 

Dodatek

  • gabaroni – čičerikine testenine
  • praženi šampinjoni
  • prah brokolija

Opomba: količine za omako lahko prepolovite, lahko pa uporabite enake količine in omako uporabite še za vegansko lazanjo ali podobno.

 

 

Priprava


Narežemo in olupimo korenje in krompir. Vse skupaj kuhamo v rahlo slani vodi 20 minut. Odcedimo in prestavimo v blender ali multipraktik. Dodamo še vse ostale sestavine. Najprej suhe, nato zalijemo z določeno količino vode in olivnega olja.


 

Vse skupaj dobro premiksamo. Vmes nekajkrat ustavimo in z žlico ali spatulo dobro premešamo.
Dobiti moramo bolj gusto, a še vedno tekočo omako.

 

 

Čičerikine gabarone kuhamo 2 minuti v slani vodi. Odcedimo, prestavimo nazaj v posodo in prelijemo z omako. Dobro premešamo in serviramo.
Dodamo še popražene gobe in naribamo en cvetek brokolija. 

 


brez glutena kosilo veganska hrana veganski recepti vegansko