Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja spletne trgovine eko-skrnicl.si, ki jo upravlja podjetje BIO PAK pakirnica d.o.o. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), splošnih zakonitosti elektronskega poslovanja in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).
Informacije o upravljalcu spletne trgovine eko-skrnicl.si
Podjetje BIO PAK d.o.o., Savska loka 22, 4000 Kranj.
Matična številka: 8013616000
Davčna številka: SI 90897455
Družba je vpisana v sodni register, SRG vpisa 2017/27002.
TRR SI56 1010 0005 6106 735 (BANKA KOPER d.d.) 
Zavezanec za DDV
e-pošta: trgovina@eko-skrnicl.si
Splošni pogoji poslovanja določajo razmerje med kupcem in prodajalcem in veljajo za vse nakupe opravljene preko spletne trgovine ali telefonsko. Vse določbe so zavezujoče in veljajo do preklica ali spremembe.
Z oddajo naročila potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom splošnih pogojev, ki so tu navedeni, ter da se z njimi v celoti strinjate.
 


Dostopnost informacij
V kolikor niste prepričani, da splošne pogoje razumete v celoti ali imate kakršnakoli vprašanja, smo vam dolžni zagotoviti dostopnost sledečih informacij:

- identiteta podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
- kontaktni podatki, ki omogočajo komunikacijo z upravljalcem spletne trgovine,
- bistvene značilnosti blaga (opis, cena, sestava, uporaba, opozorila) 
- pogoji, stroški in možni načini dostave blaga,
- jasen in nedvoumen prikaz cen izdelkov (razvidnost davkov in stroškov dostave)
- načini plačila in dostave izdelkov,
- časovna veljavnost nakupa/ponudbe,
- pogoji in roki za odstop od nakupa/pogodbe ter morebitni povezani stroški z vračilom izdelka
- postopek uveljavljanja garancije in pritožbe
 
Ponudba izdelkov, cene in ažurnost podatkov
Spletna trgovina eko-skrnicl.si ponuja in prodaja ekološke ter konvencionalne prehrambene in neprehrambene izdelke. Ponudba in cene izdelkov v spletni trgovini eko-skrnicl.si se lahko prilagajajo in spreminjajo pogosto, predvsem zaradi narave spletne prodaje.
Ponudnik je dolžan kupcu zagotoviti nakup po ponujenih pogojih, v primeru, da pride do sprememb pri sami obdelavi naročila, pa si ponudnik prizadeva najti najboljšo rešitev za kupca.
Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Omejeno veljavnost imajo le izdelki, ki so v akciji. Te cene veljajo samo do odprodaje zalog oz. do navedenega datuma. Vse cene so v EUR in vključujejo DDV. 
 
Vnos uporabniškega računa - registracija
Uporaba uporabniškega računa sicer ni pogoj za nakupovanje, vendar pa z uporabniškim računom uporabniki lahko izkoriščajo ugodnosti in prednosti, kot so:
enostavnejše plačevanje
shranjevanje več naslovov za dostavo
pregled zgodovine naročil
sledenje naročilom
shranjevanje izdelkov na seznam želja
posebne ugodnosti
Vnos uporabniškega računa je brezplačen in brez obveznosti.
Uporabniški račun vnesete se v razdelku »Moj račun«, »Vnos uporabniškega računa«, ki ga najdete na vrhu strani desno. Vpišite zahtevane podatke in potrdite vnos. Po elektronski pošti boste prejeli potrditev. S prijavo v vaš profil lahko spreminjate svoje podatke, spremljate zgodovino naročil ter si oblikujete seznam želja.
 
Postopek nakupa
Nakupovanje v spletni trgovini eko-skrnicl.si poteka vse dni v letu, 24 ur na dan.
Nakup izdelkov je omogočen tako registriranim, kot tudi neregistriranim uporabnikom, ki lahko preko spletne košarice opravijo nakup izdelkov. V nakupni košarici so navedeni vsi izbrani izdelki, količine, cene, morebitni popusti, stroški dostave in končna skupna vrednost nakupa. Na voljo je tudi okence za vnos kode za popust.
• Izbrane izdelke odlagate v nakupovalno košarico. Vsak trenutek lahko spreminjate stanje v vaši košarici (količine, odstranjujete in dodajate izdelke). Izpisani so vsi pripadajoči popusti in stroški dostave, ki znašajo 3,5 EUR pri dostavi z dostavno službo GLS. Pri nakupu nad 50 EUR stroške dostave krijemo mi.
• Nakup zaključite s klikom na blagajno
• Izberete naslov za dostavo, dodate naslov za dostavo in označite način dostave.
• Izberete način plačila – po povzetju ali po predračunu. V tem koraku tudi preverite točnost podatkov prejemnika računa ter uveljavite morebitne popuste.
• Zaključite nakup s pregledom vašega naročila in klikom na gumb »oddajte naročilo« na koncu povzetka nakupa.
Vaše naročilo bo s tem oddano. Zanj bomo poskrbeli takoj oziroma v najkrajšem možnem času.


Realizacija naročila
1. Sprejem naročila Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo in pošlje kupcu elektronsko sporočilo z naslovom »Potrdilo naročila«. Od tega trenutka postanejo vsi pogoji nakupa zavezujoči ponudnika in kupca.
2. Potrditev naročila Če kupec naročila ne prekliče, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo.  Ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
3. Odprema blaga Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.
Naročilo je osnova za izdajo računa, ki je hkrati pogodba med kupcem in ponudnikom. Vse pogodbe so shranjene na sedežu podjetja ter na voljo kupcu na vpogled.

 

Iskanje
Iskanje v spletni trgovini eko-skrnicl.si smo vam olajšali z iskalnikom, ki se nahaja na vrhu strani. Za enostavno iskanje vpišete ključno besedo (naziv, lastnosti) izdelka, ki ga želiš poiskati. 
 
Načini plačila
Naročeno blago je možno plačati:
S plačilom po predračunu: po pošti ali na e-naslov, ki je naveden v naročilu, kupec prejme predračun. Po plačilu predračuna sledi odprema pošiljke v roku 1 - 2 dni oz. v dogovorjenem roku. V primeru, da je izbrano plačilo po predračunu, lahko kupec le-tega poravna na: TRR:SI56 1010 0005 6106 735. Sklic je številka naročila. 

S plačilom po povzetju: naročeno blago lahko kupec plača ob prevzemu. Plačilo je možno le z gotovino. Ne glede na vrednost pošiljke, mora biti kupec pri prevzemu osebno prisoten. Pri plačilu po povzetju se zaradi dodatne provizije, ki jo obračunavajo dostavne službe obračuna še pavšalni znesek v višini 0,98 EUR. 
S PayPal na račun podjetja BIO PAK pakirnica d.o.o.

Do končnega plačila je blago v lasti podjetja BIO PAK pakirnica d.o.o.

 

Pakiranje in dostava
Stroški pakiranja in dostave enega paketa na naslov v Sloveniji znašajo 3,5 EUR, razen za izdelke kjer je strošek dostave posebej naveden. Pri naročilu v skupni vrednosti nad 50 EUR krije stroške dostave ponudnik.
GLS naročeno blago dostavlja od ponedeljka do petka od 8. do 15. ure. V primeru, da vas v tem času ni doma, priporočamo, da ob oddaji naročila navedete naslov za dostavo, kjer boste dosegljivi.
Če ob poskusu dostave kupec ni dosegljiv, bo dostavljavec dostavne službe GLS pustil pisno obvestilo o času in kraju prevzema pošiljke. V primeru, da naročenega blaga, kljub pisnemu obvestilu, ki ga na kraju prevzema pošiljke pusti dostavljavec dostavne službe, kupec ne prevzame, ob ponovnem naročilu kupec v celoti krije stroške dostavljanja. Stroški ponovnega pošiljanja se na dan pošiljanja obračunajo po veljavnem ceniku dostavne službe GLS, pri čemer minimalni znesek ponovnega pošiljanja znaša 5,00 EUR (z DDV).

Odprema naročenega blaga se iz našega skladišča vrši vsak delovnik ob 14:00.

 

Dobavni rok
Po potrditvi elektronskega obvestila kupcu, gre naročilo v primeru plačila po povzetju takoj v obdelavo, oziroma pri izbiri plačila po predračunu, takoj po prilivu denarja na naš transakcijski račun.
Naročeno blago odpošljemo v roku enega do treh delovnih dni, razen, ko izdelka ni na zalogi, v tem primeru je dobavni rok 7dni. V redkih primerih, ko je dobavni rok višji, vas o tem obvestimo.  
 
Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe
Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (trgovina@eko-skrnicl.si) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: BIO PAK pakirnica d.o.o., Savska loka 22, 400 Kranj. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe.
Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

 

Garancija na zadovoljstvo

V eko škrniclu nudimo 30 dnevno garancijo na zadovoljstvo. V kolikor z uporabo izdelka niste zadovoljni vam nudimo vračilo denarja v 30 dneh od izdaje računa. Svoje nezadovoljstvo sporočite na trgovina@eko-skrnicl.si in se dogovorite za vračilo denarja.
 
Pravica do odstopa od izvedbe naročila
Pridržujemo si pravico, da izjemoma (delno) odstopimo od izvedbe naročila v primerih, če naročenih izdelkov ni na zalogi, če ugotovimo povečano plačilno rizičnost kupca, če naročilo ni bilo izpolnjeno v skladu s splošnimi pogoji ali če je prišlo do očitne napake v ceniku. V vseh takih in podobnih primerih vas bomo o morebitnem odstopu od pogodbe z naše strani nemudoma obvestili po elektronski pošti.
 
Odgovornost za stvarne napake
Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake, ki se pokažejo v dveh letih od prevzema blaga, oziroma do roka uporabe.
Odgovornost – splošno:
Za zaplete in težave, ki bi nastale ob morebitni nepravilni uporabi blaga/storitev, podjetje Bio pak d.o.o. ne odgovarja.
 
Ocene, mnenja in priporočila
Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov.
Ponudnik Eko Škrnicl omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali, ki po oceni ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice ne izključno in časovno neomejeno prenaša na podjetje BIO PAK pakirnica d.o.o.
 
Varovanje podatkov
Osebne podatke uporabnikov trgovine eko-skrnicl.si hranimo in z njimi ravnamo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
Vse osebne podatke hranimo v tajnosti in jih ne posredujemo tretjim osebam brez vašega predhodnega pisnega privoljenja. S sklenitvijo pogodbe o nakupu soglašate, da vaše podatke hranimo in uporabljamo za namene arhiva, statistike ter neposrednega trženja. Kadarkoli lahko pisno zahtevate, da začasno ali trajno prenehamo uporabljati vaše podatke za pošiljanje novic o ponudbi in drugih oglasnih sporočil.
Na tej spletni strani so tudi povezave na druge spletne strani pravnih in fizičnih oseb, za katere ne sprejemamo nikakršne odgovornosti za vsebino, obliko in ažuriranje teh strani kot tudi ne za njihovo morebitno politiko do obiskovalcev spletnih strani.
Vsa besedila, slike, grafike, animacije in drugi dokumenti, ki jih vsebujejo spletne strani, so v zakonsko dovoljenem okviru predmet avtorske zaščite ali druge oblike zaščite intelektualne lastnine. Vsebine spletnih strani ni dovoljeno kopirati, razpečevati, spreminjati ali na kakršenkoli drug način reproducirati, razen v primeru pisnega našega soglasja.

PRITOŽBE IN SPORI
Družba BIO PAK Pakirnica d.o.o. (ponudnik) spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@eko-skrnicl.si ali pisno na naslov ponudnika na naslove, razvidne na spletnih straneh ponudnika. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno oz. z izvensodno poravnavo, če pa to ne bi bilo možno, bo spore reševalo stvarno pristojno sodišče v Kranju.


IZVENSODNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV
Skladno z zakonsko ureditvijo, ki izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES, BIOPAK Pakirnica d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov. Zakonska povezava do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=SL Za dodatno pomoč se lahko obrnete na Nacionalno kontaktno točko - Slovenija. Podatki so navedeni na povezavi:  https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.complaints.odrList

 
IZJAVA GLEDE PREHRANSKIH IN ZDRAVSTVENIH TRDITEV PRI OPISIH IZDELKOV 
Vse informacije na straneh spletne trgovine eko-skrnicl.si, so le informativnega značaja in nikakor niso namenjene, kot nadomestilo za nasvete lečečega zdravnika ali zdravstvenega osebja, prav tako niso in ne morejo biti nadomestilo za ustrezno zdravstveno pomoč, saj niso priznana s strani zdravstvenih avtoritet.
Izdelki in trditve o posameznih izdelkih v spletni trgovini eko-skrnicl.si, niso bili ocenjeni s strani odgovornih državnih inštitucij in niso namenjeni za zdravljenje ali preprečevanje bolezni. Tekstovni opisi posameznega izdelka so le informativne narave in niso bili potrjeni s strani Evropskega inštituta za varnost hrane (EFSA).
V primeru, da jemljete še kakšna zdravila in druga prehranska dopolnila, se pred kombiniranjem le teh s superživili posvetujete s svojim zdravnikom.