Petra Kordež

Taglavna. 

 

Petra je že od malih nog živela v duhu zdravega in aktivnega življenjskega sloga. Takrat so bili njen največji zgled starši in stari starši.  Njena mati je odigrala pomembno vlogo v že v mladosti, saj jo je naučila uravnoteženega prehranjevanja.

Doma ni bilo nikoli belega kruha, gaziranih pijač in ocvrte hrane, pa čeprav se je Petra rodila v obdobju industrije fritez in mikrovalovnih pečic. Tega doma niso poznali.

Ob pričetku vstopa v šolo je bila velika ljubiteljica ritmične in orodne gimnastike, kasneje pa je bila tesno povezana s plesom in le ta jo je kasneje vodil v aerobiko, kjer je na svoji prvi uri dobila gorečo željo, da nekoč postane vaditeljica skupinske vadbe. 

Še danes je njena strast ples, obožuje salso in vse kar je povezano z latino ritmi. Poleg tega pa je hvaležna, da je tudi njen mož ljubitelj tistega, kar ljubi sama: poleti kolesarita, pozimi smučata in ko sta oba na isti frekvenci, zaplešeta tudi salsoJ. Ta duh zelo dobro preusmerjata na svojega štiriletnega sinčka, ki obožuje vse, čemur pravimo AKCIJA. Tudi skupno uživanje zdrave in okusne hrane, je za Petro in njenega moža zelo pomembno in ju še bolj povezuje…  Oba ljubita mediteranski način prehranjevanja, pripravljene jedi in nove okuse pa vedno uživata skupaj.

Petra je hvaležna, da je spoznala, da življenje ni naključje, ampak da je vse “na ključ”.

Ker je bila že od nekdaj odprta za priložnosti, je na svoji poti spoznala in navezala tesne stike z veliko ljudmi, ki so bili in so nekateri še danes povezani z njenim poslanstvom, delujoči v segmentu wellnessa (tako prehranskega segmenta, kot segmenta različnih aktivnosti povezanih z skupinskimi vadbami).

 

Osebna svetovalka za prehrano in aktiven način življenja

 

Zadnjih devet let dela kot osebna svetovalka za prehrano ter zdrav in aktiven način življenja. Poleg tega je v preteklih letih pridobila veliko izkušenj pri organizaciji in povezovanju ter vodenju različnih dogodkov in delavnic na temo uravnotežene prehrane in gibanja. Kot vaditeljica skupinskih vadb (različne vrste aerobike, Pilates, Nirvana) pa zadnjih 12 let.

Ta del njenih izkušenj, danes z največjim veseljem in z vso svojo predanostjo ter odgovornostjo deli v družinskem podjetju in novem projektu Eko Škrnicl, ki postaja vse bolj povezan tudi z razvijanjem lastne blagovne znamke Happy Seed, tako doma, kot tudi v tujini.

Zaveda se, da obdobje ki prihaja zahteva veliko mero povezovanja in sodelovanja tako širše kot tudi v lokalni skupnosti. Zdrava in kakovostna hrana lokalnih pridelovalcev vse bolj pridobiva na pomembnosti in prav je tako.

Petra verjame, da smo ljudje tisti, ki bomo v tem okolju naredili razliko. Na vseh nas je, da težimo k zdravi in kakovostni prehrani ter dobremu odnosu do narave in sočloveka, saj na tem temelji tako naša osebna, kot tudi prihodnost celotnega človeštva.

 

Vprašajte Petro za nasvet

Petra Kordež. Svetovalka za zdrav življenjski slog.