Obvestilo

 

Spoštovane stranke,

pri naključno opravljenemu pregledu surovine ekološke ashwagande smo v enem izmed lotov ugotovili prisotnost Salmonella Give.
V kolikor ste kupili produkt "Ekološka ashwagandha v kapsulah" z lotom BP-CAR-ASH-002 in rokom uporabe 31.1.2023 (oba podatka ki sta odtisnjena na škatlici in na desnem robu etikete) vas prosimo, da izdelka ne uživate več.

Dolgujemo vam pojasnilo.
Verjamemo, da vas lahko zgornja informacija o tem pretrese in skrha vaše zaupanje v naše produkte. Zato bi vam želeli zadeve malce temeljiteje pojasniti.

Izvor surovin in kakovost
Surovine, ki so del prehranskih dodatkov znamke Carnium Botanicals so visoke kakovosti in preverjenih pridelovalcev surovin.
Naše gonilo je, da iščemo najboljše, najbolj potentne in hkrati najbolj neoporečne sestavine. Vse produkte sami uživamo, priporočamo naši družini, prijateljem in tudi vam cenjene stranke.

Vse surovine, ki jih naša strokovna ekipa nabavnikov in živilskih tehnologov pridobiva širom sveta, so ustrezno pregledana s strani nadzornih organov in to večkrat.
Od vsakega dobavitelja zahtevamo ustrezno dokumentacijo, ki dokazuje, da sestavine niso kontaminirane s določenimi bakterijami, glivami in ne vsebujejo težkih kovin.
Na vsaki surovini, ki pride v našo proizvodnjo izvedemo dodatne preiskave, oz. jih za nas opravi neodvisni laboratorij za bakteriologijo in mikologijo.
Tekom procesa skladiščenja produkte naključno pregledujemo (recimo živost dobrih mikrobioloških kultur, neoporečnost sestavin ipd.) in tako zagotavljamo, da so vsi produkti, ki jih prejmete v nedotaknjeni obliki in surovine učinkovite in neoporečne.

Veliko naših produktov ima tudi ekološki certifikat ECO-CERT, ki zopet narekuje visoke standarde in protokole preverjanja.
Tako vsi členi v dobavni verigi preverjamo naravne, ekološke sestavine in s tem preprečujemo vnos raznih pesticidov, herbicidov ter drugih kemičnih snovi.
Uradno tudi nas kot zadnjega člena v verigi preverja kontrolni organ Bureau Veritas in izvaja naključno preverjanje sestavin.


Varnostni protokoli in ukrepi v naši proizvodnji
Proizvodnji procesi v podjetju Biopak d.o.o. potekajo po najvišjih tehnoloških standardih.
Prehranska dopolnila izdelujemo za lastno blagovno znamko Carnium Botanicals ter druga poznana slovenska imena, kot tudi uspešna podjetja po Evropi.

Delujemo po standardi ISO 22000, ki je mednarodni standard Sistem vodenja varnosti živil, ki opredeljuje zahteve za organizacije vključene v prehransko verigo.
Vzpostavljene imamo visoke higienske standarde in merila, po katerih delujemo. Vsi zaposleni v proizvodnji so s pravili seznanjeni in brez izjeme upoštevamo pravila in smernice.
Stroji in naprave za kapsulacijo izdelkov so očiščeni večkrat dnevno in tako zagotavljajo neoporočeno proizvodnjo.


Navkljub temu smo v enem izmed produktov našli Salmonelo in opravili testiranja ponovno v vseh ostalih produktih tega istega lota.
Čeprav pri ponovnih testiranjih salmonele nismo odkrili, se nam zdi pošteno, da o tem dogajanju obvestimo vas, cenjene stranke in vas opozorimo na morebitno vsebnost omenjene bakterije.


Vračilo kupnine
V kolikor izdelka še niste zavrgli oz. porabili nam ga lahko vrnite na spodnji naslov. Mi vam bomo povrnili stroške za kupljeno blago in poštnino ali pa vam bomo brezplačno zamenjali izdelek z novim.

Naslov za vračilo izdelka:
BIO PAK NUTRACEVTIKA D.O.O.
SAVSKA LOKA 22
4000 KRANJ
SLOVENIJA

Za kakršnekoli informacije smo vam na voljo na elektronski naslov info@biopak.si ali trgovina@eko-skrnicl.si.


Hvala, ker nam zaupate.
Obljubimo vam, da bomo standarde še okrepili in transparentno komunicirali z vami.
Lep pozdrav,
ekipa Eko Škrnicl